כיכר השבת

מיוחד לשבת

מנה לשבת: פילה בקר ברוטב פירות

למשקיעים: מנת בשר מיוחדת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת של טעם וצבע: מתכון להכנת פילה בקר על מצע מחית ארטישוק ברוטב פירות אדום מרענן (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
פילה בקר ברוטב פירות מרענן
פילה בקר ברוטב פירות מרענן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקשה
בשרי

רכיבים

  • 6 פילה בקר כל נתח 150 גרם
  • מלח גס לפיזור
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • לרוטב הפירות:
  • 4 אגסים גדולים
  • 1/2 כוס פירות יער מופשרים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כוס יין אדום
  • למחית:
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי / תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנת פילה בקר ברוטב:

רגע לפני: מנת בשר מיוחדת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת של טעם וצבע: מתכון להכנת פילה בקר על מצע מחית ארטישוק ברוטב פירות אדום מרענן.

• מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומניחים בצד שייספגו הטעמים, ובמקביל, מכינים את רוטב הפירות.

• חותכים לקוביות את האגסים ומכניסים לסיר יחד עם הפירות, הסוכר, מקל הווניל, מקל הקינמון והיין. מבשלים במשך שעה וחצי על אש נמוכה, עד לקבלת מרקם רך ומרקחתי.

• מקלפים את הארטישוק או תפוחי האדמה ומבשלים בסיר מלא מים, עד לריכוך מלא. מסננים מהמים, מוסיפים מעט שמן זית ומלח ומועכים למחית קטיפתית.

• חוזרים לבשר: משמנים מחבת פסים כבדה וצורבים עליה את נתחי הבקר במשך 3-4 דקות מכל צד.

• מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות ואופים בו את הבקר במשך 7 דקות עד לקבלת גוון שחום עמוק.

אופן ההגשה: מניחים מצע עדין של מחית ארטישוק, עליו את פילה הבשר ולבסוף יוצקים את רוטב הפירות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אבל שווה מאוד, אני ההיתי מחליף את הפילה בבשר מס 5
אביגדור
עיקריות