כיכר השבת

מתכונים לפסח

מגה קציצה: קלופס בשר משובח

מנה עיקרית יפה שתשדרג לכם את שולחן ארוחת החג בהרמוניה נהדרת של טעמים: מתכון לקלופס בשר משובח מתקתק עם פירות יבשים. לא תאמינו כמה זה קל ופשוט (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
קלופס בשר משובח
קלופס בשר משובח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גר׳ בשר טחון
  • 500 גר׳ עוף טחון
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1 בצל לבן גדול
  • שמן זית לזילוף
  • 4 כפות סילאן / דבש
  • 1 כף מלח דק
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 20 משמשים מיובשים חצויים
  • 20 שזיפים מיובשים ללא גרעין חצויים

אופן הכנת קלופס בשר:

רגע לפני: מנה עיקרית יפה שתשדרג לכם את שולחן ארוחת החג בהרמוניה נהדרת של טעמים: מתכון לקלופס בשר משובח מתקתק עם פירות יבשים. לא תאמינו כמה זה קל ופשוט.

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• קוצצים דק דק את הבצל, ומערבבים בקערה גדולה יחד עם שני סוגי הבשר, הביצה והשום הכתוש. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ולשים היטב לתערובת אחידה.

• משטחים את התערובת על שני ניירות אפייה (חצי מהכמות בכל נייר).

• אוחזים בקצוות הנייר ומגלגלים לרולדה. מעבירים את הרולדות לתבניות אינגלישקייק.

• בזהירות, חורצים חתך בנייר האפייה למעלה, ו"חושפים" את הבשר.

• בעזרת סכין מסמנים בבשר הקציץ חריצים לאורך ומכניסים בכל חריץ משמש או שזיף.

• מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש לאפייה במשך 20 דקות.

• מוציאים מהתנור, מזלפים על הרולדות מעט שמן זית ו-2 כפות סילאן או דבש.

• מחזירים את התבניות לתנור ואופים במשך 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומסירים בזהירות את נייר האפייה.

אופן ההגשה: פורסים ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
משודרג.
הורוביץ
עיקריות