כיכר השבת

מיוחד: צלי שייטל עם אורז וצנוברים

מנה מושקעת וחגיגית לחג: מתכון להכנת צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים. תוצאה של החג שבפתח ואהבה לפרוסות השייטל העסיסיות, שמתפקדות נהדר כצלי בתנור (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים
צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקשה
בשרי

רכיבים

  • 10 נתחי שייטל פרוסים דק (נתח מס' 13)
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • קמצוץ קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כפית קארי
  • 3 כפות שמן
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס סילאן
  • 1 כף מלח גס

אופן הכנת צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים:

רגע לפני: מנה מושקעת וחגיגית לחג: מתכון להכנת צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים. תוצאה של החג שבפתח ואהבה לפרוסות השייטל העסיסיות, שמתפקדות נהדר כצלי בתנור.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים למחבת את הבשר טחון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ.

• כשהבשר מקבל מעט צבע, מוסיפים למחבת את הצנוברים ומתבלים במלח, פלפל, קארי וקינמון.

• מוסיפים למחבת את האורז המבושל ומערבבים היטב.

• מסירים מהאש, ומעבירים לקערה.

• קוצצים את הפטרוזיליה דק דק ומערבבים יחד עם תערובת הבשר בקערה.

• מניחים על כל פרוסת בשר 2-3 כפות מהתערובת, מגלגלים לגליל ומהדקים עם קיסם.

• מסדרים את גלילי הבשר הממולאים בתבנית, מפזרים מלח גס ומזלפים את הסילאן מעל הגלילים.

• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה במשך 25 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אין להם את החלק הזה.
יעקוובביץ
עיקריות