רכיבים
- 10 נתחי שייטל פרוסים דק (נתח מס' 13)
- 2 כוסות אורז מבושל
- 1 בצל גדול
- 1/2 כוס צנוברים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- קמצוץ קינמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כפית קארי
- 3 כפות שמן
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 1 כוס סילאן
- 1 כף מלח גס
אופן הכנת צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים:
רגע לפני: מנה מושקעת וחגיגית לחג: מתכון להכנת צלי שייטל אפוי במילוי אורז וצנוברים. תוצאה של החג שבפתח ואהבה לפרוסות השייטל העסיסיות, שמתפקדות נהדר כצלי בתנור.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים למחבת את הבשר טחון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ.
• כשהבשר מקבל מעט צבע, מוסיפים למחבת את הצנוברים ומתבלים במלח, פלפל, קארי וקינמון.
• מוסיפים למחבת את האורז המבושל ומערבבים היטב.
• מסירים מהאש, ומעבירים לקערה.
• קוצצים את הפטרוזיליה דק דק ומערבבים יחד עם תערובת הבשר בקערה.
• מניחים על כל פרוסת בשר 2-3 כפות מהתערובת, מגלגלים לגליל ומהדקים עם קיסם.
• מסדרים את גלילי הבשר הממולאים בתבנית, מפזרים מלח גס ומזלפים את הסילאן מעל הגלילים.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה במשך 25 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!