כיכר השבת

עוף במרינדת תפוזים, דבש ויין לבן

הרמוניה עשירה של טעמים שעוטפת נתחי עוף עסיסיים בניחוח ממכר: מתכון להכנת עוף במרינדת תפוזים, דבש ויין לבן. מנת עוף בטעם מיוחד ומפתיע, לזמנים חגיגיים (מתכונים, אוכל)

|
עוף במרינדת תפוזים דבש ויין לבן
עוף במרינדת תפוזים דבש ויין לבן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף (מחולקים למשולשים ושוקיים)
  • 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף דבש
  • מלח ופלפל

אופן הכנת עוף במרינדת תפוזים דבש ויין לבן:

רגע לפני: הרמוניה עשירה של טעמים שעוטפת נתחי עוף עסיסיים בניחוח ממכר: מתכון להכנת עוף במרינדת תפוזים, דבש ויין לבן. מנת עוף בטעם מיוחד ומפתיע, לזמנים חגיגיים.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מערבבים בקערה את מיץ התפוזים והיין הלבן.

• מעסים את כרעי העוף במשרה ומסדרים בתבנית כשהעור כלפי מעלה.

• בעזרת מברשת, מורחים את העוף בדבש. שופכים מעל את משרה מיץ התפוזים והיין הלבן.

• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות, מידי פעם הופכים את העוף.

• מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 15 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עיקריות