רכיבים
- 2 כרעיים מחולקים
- 5 שיני שום
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1/2 ענף רוזמרין
- שמן לטיגון
אופן הכנת עוף ברוטב שום ורוזמרין:
רגע לפני: הנוסח הספרדי לבעל הכנף הפופולרי ביותר על הצלחת: מתכון להכנת מנה מיוחדת ועשירה בטעמים של עוף שחום היטב, עסיסי ורך מבושם ברוזמרין, שום ויין לבן.
• מחממים במחבת גדולה או סיר רחב שמן לטיגון על אש נמוכה.
• כשהשמן חם, מטגנים את פרגיות העוף במשך 10-12 דקות, על אש נמוכה ככל האפשר, עד שהעוף יקבל צבע.
• כותשים את השום, מוסיפים למחבת ומערבבים.
• מוסיפים את היין הלבן והרוזמרין, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה כדי שהאלכוהול יתאדה.
• אחרי הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות. לקראת סוף הבישול, מגביהים מעט את הלהבה, ומסירים את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם.