רכיבים
- 4 כרעי עוף
- 6 שיני שום
- 50 גרם שזיפים מיובשים
- 3 כפות אורגנו יבש
- 3 עלי דפנה
- 2 כפות סוכר חום
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת עוף בתנור עם שזיפים ורוטב מתוק
רגע לפני: מנה מרשימה ששווה להגיש בעיקר בזמנים חגיגיים: מתכון להכנת עוף בתנור עם שזיפים מיובשים. התוצאה היא כרעי עוף שחומות, עסיסיות ורכות ברוטב מתקתק.
• כותשים את השום ומערבבים בקערה יחד עם האורגנו, שמן הזית המלח והפלפל.
• מסדרים את כרעי העוף והשזיפים בתבנית אפייה, יוצקים מעל את המשרה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• קוצצים את הפטרוזיליה
• מפזרים מעל העופות והשזיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, עלי הדפנה והסוכר החום, שופכים סביב את היין הלבן ומכניסים לאפייה במשך שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!