כיכר השבת

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

למרות שמם, בחטיפים המתוקים הללו אין תפודים (אבל בצורתם החיצונית הם מעט דומים) ומקורם לא באירלנד. מה כן יש בהם? תערובת של גבינת שמנת, אבקת סוכר וקוקוס, שמגולגלים בקינמון. ולמזלכם, הכנתם אינה דורשת בישול והיא קלה ומהירה (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
מתכון לממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי שמעולים למשלוחי מנות
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 85 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 57 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 453 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 283 גרם קוקוס מגורר
  • קינמון, לגימור

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבבים את גבינת השמנת והחמאה במהירות בינונית, עד לאיחוד מלא, כ-30 שניות. מגרדים את דפנות הקערה, מוסיפים כרבע מאבקת הסוכר ומערבבים עד להטמעה. ממשיכים להוסיף את אבקת הסוכר בשלוש פעימות ומערבבים עד שהיא נטמעת במלואה. מגרדים את דפנות הקערה.

2. מערבבים פנימה את תמצית הווניל. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לאיחוד. מגלגלים את התערובת לכדורים (כ-2 כפיות כל אחד) ואז מגלגלים אותם לצורות מלבניות. (זה בסדר שכל חתיכה תהיה קצת שונה, כמו תפוחי אדמה אמיתיים.) ממשיכים עד שכל הממתקים מעוצבים.

3. מגלגלים כל חתיכת ממתק בקינמון, עד לציפוי מלא. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים, או במקרר עד שבוע.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מה קשור תפוחי אדמה זה בכלל נראה כמו טראפלס
..
1
חצי קילו אבקת סוכר על 85 ג' גבינת שמנת?. וקצת קוקוס שהוא בעצמו עדין וסופח סוכר ברמות. מתכון קצת מוזר יש לומר תבדקי כמויות זה לא הגיוני
יהודיה
אולי גם יעניין אותך
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת