קינוח קרם לימון מקושט בפירות טריים (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי סחוט
- 3 חלמונים
- 1/4 כוס סוכר
- קמצוץ מלח
- 50 גרם חמאה או מרגרינה, חתוכה לקוביות
לקישוט: פירות טריים חתוכים
אופן ההכנה:
1. בסיר על אש בינונית, מבשלים את מיץ הלימון והסוכר יחד תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים חלמון אחד לסיר, טורפים היטב ומוסיפים את החלמון הבא באותה הדרך.
3. לאחר שכל החלמונים נטמעים, מוסיפים את החמאה או המרגרינה ומערבבים עד להמסה מוחלטת וקבלת קרם אחיד. יוצקים את הקרם לכוסות קינוח אישיים, מפזרים מעל פירות טריים חתוכים ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות לפני ההגשה.