רכיבים
- 2 כוסות שמנת מתוקה או שמנת צמחית, קרה
- 3/4 כוס ממרח אגוזי לוז שוקולד (כמו נוטלה), חלבי או פרווה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כפיות אבקת קפה נמס (לא חובה)
- קורט מלח ים
אופן ההכנה:
1. מניחים את ממרח האגוזים שמתאים למיקרוגל ומחממים במשך 30 שניות כדי לרכך אותו. מניחים בצד לצינון במשך 5 דקות.
2. בקערה גדולה, מקציפים את השמנת במהירות גבוהה במשך 3-5 דקות, עד שמתחילה להיווצר קצפת רכה. מוסיפים את ממרח האגוזים, תמצית הווניל, הקפה וקורט מלח וממשיכים להקציף במשך 1-2 דקות ולא יותר, עד שהתערובת אחידה וחלקה. אם תקציפו יותר מדי, המרקם של המוס ייהרס.
3. מחלקים את המוס בין 4-6 כלי הגשה אישיים קטנים, מכסים כל אחד בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות להתייצבות. המוס יישמר היטב במקרר עד 5 ימים.