לכדורים:
- 50 גרם גביעי גלידה פריכים
- 60 גרם אגוזי לוז מולבנים, קלויים
- 150 גרם ממרח נוגט
- 100 גרם שוקולד מריר איכותי, מומס
- קורט מלח
למילוי:
- אגוזי לוז מולבנים שלמים, קלויים
- 100 גרם מחית נוגט
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר 60%, מומס
- 10 גרם חמאת קקאו מומסת / כף שמן
- 50 גרם ברס אגוזי לוז, מסונן
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את גביעי הגלידה והאגוזים.
2. מערבבים את כל חומרי הכדורים. מכניסים למקרר לשעה, להתייצבות.
3. מניחים בתבנית סיליקון של חצאי כדורים, חצי כדור ואת מחית הנוגט דוחסים היטב פנימה לתוכו. בחצי הכדור השני דוחפים אגוז. מקפיאים במשך שעה.
4. מחברים כל שני חצאי כדור לכדור שלם (עם מעט שוקולד מומס זה נדבק).
5. מערבבים את חומרי הציפוי ומעבירים לכוס צרה. טובלים כל כדור בעזרת קיסם ומקפיאים להתייצבות.
עוטפים בדפי זהב ושומרים במקרר.
הערות:
1. דפי זהב ניתן להשיג בחנויות מתמחות.
2. ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
3. הכדורים נשמרים בטמפרטורת החדר במשך כמה ימים ובמקפיא עד חודש.