כיכר השבת

לכבוד שבת

קינוח אישי מנצח לשבת: עוגת שוקולד ויין עם גנאש

תמיד ידענו ששוקולד ויין אדום הולכים מצוין ביחד, בטח כשהופכים אותם לעוגה אישית שאפשר להכין פרווה ולהגיש כקינוח לסעודת השבת או חלבית וליהנות ממנה ליד הקפה של בוקר שבת חורפי. בונוס כיפי: במהלך ההכנה אתם הולכים להתפנק מהמרכיבים הטעימים (מתכונים לשבת, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
עוגת שוקולד ויין אדום עם גנאש
עוגת שוקולד ויין אדום עם גנאש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

לגנאש:

  • 1/4 כוס שמנת מתוקה / שמנת צמחית
  • 57 גרם שוקולד מריר איכותי עם 85% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
  • 2 כפות יין אדום מזן קברנה סוביניון
  • 20 גרם חמאה / מחמאה, מרוככת

לבלילת העוגות:

  • 465 גרם תערובת להכנת עוגת שוקולד
  • 1/2 כוס יין אדום מזן קברנה סוביניון
  • 3 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס מים
  • 1/3 כוס שמן צמחי + תוספת לשימון התבניות
  • <strong>לרוטב היין - תוספת אופציונלית:</strong>
  • 1 כוס יין אדום מזן קברנה סוביניון
  • 1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

הכנת הגנאש:
1. במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה, מביאים את השמנת לרתיחה.

2. מניחים את שברי השוקולד בקערת זכוכית, יוצקים מעל את השמנת החמה ונותנים לתערובת לנוח 5 דקות עד שהשוקולד נמס. בעזרת מרית, בוחשים בעדינות ומוסיפים פנימה את היין והחמאה / מחמאה עד לקבלת קרם אחיד. מכסים ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפחות או עד שהגנאש מתייצב.

הכנת הרוטב (אופציונלי):
3. בסיר רוטב קטן, מביאים לרתיחה את היין והסוכר ומצמצמים במשך 10-15 דקות, עד לקבלת מרקם של סירופ. מניחים בצד.

הכנת העוגות:
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות 12 תבניות אישיות בנפח 100 גרם.

5. בקערה גדולה מערבבים את תערובת עוגת השוקולד, היין, הביצים, המים והשמן וטורפים יחד עם מטרף יד חשמלי.

6. ממלאים 1/3 מגובה התבניות האישיות בבלילה, מניחים מעל כף מהגנאש המוכן ומכסים שוב בבלילת העוגה עד שפת התבנית.

7. אופים במשך 15 דקות, או עד שקצוות העוגות יציבים, אך קיסם הננעץ במרכז אינו יוצא יבש לגמרי. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 5 דקות ויוצקים מעל את רוטב היין. רצוי להגיש חם.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת