כיכר השבת

החג הלבן: קינוח שכבות של גבינה, לוטוס ושוקולד

שכבות של שוקולד, גבינה ולוטוס מונחות לסירוגין בכוסות הגשה אישיות ויוצרות קינוח מרשים שמכינים בקלות (אוכל, שיווקי)

| 1 | מקודם |
שכבות של גבינה, לוטוס ושוקולד.
שכבות של גבינה, לוטוס ושוקולד. (צילום: יחצ)

מתכון לקינוח שכבות של גבינה, לוטוס ושוקולד

חומרים ל-10 כוסות בנפח 80 מ"ל:

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לשכבת הגבינה והלוטוס:

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

לעיטור:

10 עוגיות

אופן ההכנה:

מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפ' החדר.
מקציפים את יתר השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.

מכינים את שכבת הגבינה: שמים גבינה וממרח לוטוס בקערה ומערבבים בעזרת כף.

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.

מרכיבים את המנה: גוזרים בשקיות הזילוף פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים שתי שכבות מכל סוג (שוקולד וגבינה) לסירוגין (סה"כ 4 שכבות). מקררים 4 שעות להתייצבות ועדיף למשך הלילה.

לפני ההגשה: מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
וגם די קשה להתעסק עם השקיות זילוף כי קרמים נוזליים, אבל חוץ מזה יצא ממש טעים!
יפי
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת