רכיבים
- 5 כוסות פצפוצי אורז
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 1 כוס סירופ מייפל / דבש
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנת ריבועי חמאת בוטנים ופצפוצי אורז:
רגע לפני: קינוח מתוק ויפה שכדאי לשמור ממנו בקביעות במקפיא: מתכון להכנת ריבועי חמאת בוטנים ופצפוצי אורז עם סירופ מייפל או דבש וזיגוג שוקולד מעל, ללא צורך באפייה.
• ממיסים בסיר קטן את הסוכר וסירופ המייפל או הדבש, תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס. מסירים את הנוזל מהאש ומערבבים לתוכו את חמאת הבוטנים, עד שהיא נמסה ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
• מעבירים את פצפוצי האורז לקערה, יוצקים מעל את הנוזל החם ומערבבים היטב, עד שהפצפוצים מצופים היטב מכל כיוון.
• שוטחים את תערובת הפצפוצים בתבנית מרובעת בגודל 27X33 ס"מ, מכסים מעל בנייר אפייה ומהדקים היטב את התערובת.
• ממיסים את השוקולד בסיר או במיקרוגל, מעבירים את השוקולד לשקית עם חור קטן בקצה ומזלפים פסים על הפצפוצים.
• מניחים לפצפוצים להתקשות ופורסים לריבועים שווים בעזרת סכין חדה. מאחסנים בהקפאה בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות