כיכר השבת

הפרטים נחשפים

תכננו פיצוץ: סוכל פיגוע התאבדות באוטובוס בירושלים

חוליית מחבלים שתכננה לבצע פיגוע תופת בישראל, ברקע המלחמה בעזה, נתפסה על ידי שב"כ בחודשים האחרונים | לאחרונה הוגשו כתבי אישום נגדם (ביטחון)

| 2 | כיכר השבת |
המטען שהתגלה בחקירה
המטען שהתגלה בחקירה (צילום: תקשורת שב"כ)

בפעילות משותפת של שב"כ וצה"ל, נעצרה לפני חודשים ספורים חוליית טרור של פעילי פת"ח וחמאס מאזור רמאללה, שתכננו לבצע פיגוע תופת בישראל. כך התיר היום (חמישי) שב"כ לפרסום.

בחקירת השב"כ עלה כי החולייה תכננה להפעיל מרחוק מטען נפץ, שאותו יכניסו לשטח ישראל כדי ביצוע פיגוע תופת. במקביל, כך עלה, חלק מחברי החולייה ביצעו פיגועי ירי לעבר כוחות צה"ל במהלך השנה האחרונה - פיגועים שהסתיימו ללא נפגעים.

בחקירת אחד המחבלים, אחמד ג'אסר עלי, עלה כי יחד עם חברי החולייה הוא ייצר מטען נפץ ותכנן לבצע פיגוע התאבדות באוטובוס בירושלים.

במסגרת החקירה הוסגר מטען נפץ שייצרה החולייה, ותכננה לבצע עימו ניסוי לבדיקת מנגנון ההפעלה מרחוק, וכן הוסגר כלי נשק מסוג קרלו.

המחבלים שנתפסו (צילום: תקשורת שב"כ)
מנגנון ההפעלה האלחוטי שהוסגר בחקירה (צילום: תקשורת שב"כ)

לאחרונה הוגשו כתבי אישום נגד חברי החולייה בעבירות של חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת, ירי לעבר אדם, מעשה הכנה לגרימת מוות בכוונה, החזקת נשק וניסיון ייצור נשק.

"שירות הביטחון הכללי, בשיתוף עם צה"ל, ימשיכו לפעול לסיכול כל ניסיון לקדם פעילות טרור נגד אזרחי ותושבי מדינת ישראל, ולמצות את הדין עם המעורבים בפעולות מעין אלה", נמסר משב"כ.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה מטען? זה בלון גז קטן
דוד
מחובר לְמַה? מה יש בתוכו? כנראה משהו גדול יותר.
מישהו
אולי גם יעניין אותך
צבא וביטחון