כיכר השבת

דיון לילי בקבינט

ויכוח חריף בסוגיית הפועלים הפלסטינים גרם לביטול ההצבעה

הקבינט החברתי-כלכלי התנגד באופן נחרץ להחזרת פועלים פלסטינים לעבוד בישראל והנושא עבר להכרעה בקבינט המדיני-ביטחוני | צה"ל ושב"כ תמכו בהגדלת מספר העובדים והמשטרה התנגדה | למרות תמיכת רה"מ הנושא לא עלה להצבעה (חדשות צבא וביטחון)

| 9 | כיכר השבת |
השרים סמוטריץ ודיכטר . ויכוח על סוגיית הפועלים הפלסטינים
השרים סמוטריץ ודיכטר . ויכוח על סוגיית הפועלים הפלסטינים (צילום: Photo by Yonatan Sindel/Flash90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו וחברי ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט המדיני-ביטחוני), התכנסו החל משעות ערב אמש לשעות ארוכות, כדי לדון בנושאים שעל הפרק.

הנושא המרכזי בו דנו השרים היה סוגיית החזרת העובדים הפלסטינים מיו"ש לעבוד בשטח ישראל, ראש הממשלה תמך ברעיון ומנגד רוב השרים התנגדו, וישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני הלילה הסתיימה בשעות הקטנות של הלילה ללא הצבעה בנושא.

הדיון בסוגייה התקיים בעקבות החלטת הקבינט החברתי-כלכלי בהובלת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', נגד הצעת מערכת הביטחון להגדיל את מספר הפועלים הפלסטינים הרשאים להיכנס תחת מגבלות לעבודה בישראל. השרים בקבינט הכלכלי התנגדו להצעה, למעט שר החקלאות אבי דיכטר ושר העבודה יואב בן צור שנמנעו. כך דווח ב-Yent הכתב איתמר אייכנר.

בתוך כך, גם בין גופי הביטחון היה ויכוח בנושא כאשר צה"ל, שב"כ ומתאם פעולות הממשלה בשטחים תמכו בהגדלת מספר העובדים, אבל המשטרה התנגדה. בתום הישיבה שכאמור הסתיימה ללא הצבעה למניעת מבוכה לרה"מ סוכם כי ייבחנו פתרונות שונים, בדגש על הגדלת מספר העובדים הזרים למשק.

לפי הדיווח ב-Yent גורמי ביטחון אומרים כי ביהודה ושומרון יש לחץ גדול בציבור הפלסטיני והעובדים יושבים ממורמרים ומתוסכלים בבית מבלי יכולת להתפרנס, וזה עלול להוביל להתקוממות נגד ישראל ובמערכת הביטחון חוששים שהמשך המצב הקיים יביא לעלייה בפיגועים ביהודה ושומרון.

מנגד, שר האוצר סמוטריץ' הודה אחרי ההצבעה אתמול לחברי הקבינט החברתי-כלכלי. "חלק משמעותי מההפנמה של קריסת הקונספציה היא שאסור להמשיך את מה שהיה. כסף והיתרי בנייה לא קונים שקט. גם שר הכלכלה ניר ברקת תקף את המתווה שהוצע ואמר אתמול: "אנחנו לא מעוניינים להיות תלויים בפועלים הפלסטינים".

בנוסף, ראש הממשלה בנימין נתניהו גם הסיר מסדר היום את סוגיית העברת הכספים לרשות הפלסטינית - שגם היא הובילה לעימות עז.

This browser does not support the video element.

מעצר מבוקשים בביתוניא (צילום: ברשתות ערביות פרסום לפי סעיף 27 א)
בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.
תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
תגידו אתם מטומטמים זה הזמן לקבינט יש מלחמה וכולם בפניקהואתם רוצים להכניס עובדים רק שתדעו מי שיכנס אנחנו לא ניתן להם לעבוד
7
אסור להכניס אותם!!! אסור לשכוח את מה שעוללו לנו. הם תומכים בזה. חייבים הרתעה. לא להעסיק אותם
לא להרתעה מי סומך על ערבי רבוש"ע
6
אבי דיכתר צודק תסירו את התלות שלנו בערבים נמצא עובדים אחרים בעזרת השם

הצגת כל התגובות

5
לא להכניס אותם!!! הם סכנה לציבור!
4
כולנו יודעים איזה "מציאה" הם אבל מצד שני ענפים שלמים עצרו...כמו ענף הבניה
3
סוף סוף נפל ההסימון אני עבדתי עם ערבים מחברון אמרו לי בפנים כל עוד ואנחנו צריכים אתכם הכל בסדר אבל אם לא נהרוג אתכם.
2
תגידו השתגעתם ???? מה אתם דנים עלזה בכלל ??! מי יכניס פלשתינים לעבוד בישראל?! חולי נפשששש
1
אני לא מבין את נתניהו גם כאן ביידן אשם??? אלא וודאי שנתניהו לא מר ביטחון לא מבין שערבי טוב זה ערבי מגורש וצריך להחליף אותם בסינים
אולי גם יעניין אותך
צבא וביטחון