ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר בישיבת הקבינט, שנמשכה עד לפנות בוקר, את מה שעמד מאחורי ההחלטה לאשר הכנסת דלק לרצועה.
נתניהו, כך על פי הפרסום בכאן חדשות, אמר לשרים שהתנגדו להחלטה כי "אילו ישראל לא הייתה מכניסה דלק לעזה, הרצועה הייתה נכנסת למשבר הומניטרי".
לדברי גורמים המעורים בפרטים, נתניהו הוסיף שאם ישראל לא הייתה מקבלת את ההחלטה הזו, היא הייתה מאבדת חלק גדול מהלגיטימציה הבינלאומית להמשך הפעולה בעזה, ואף הייתה נחשדת כמי שמבצעת "פשעי מלחמה".
גורם מדיני אמר לכאן חדשות כי עזה הייתה על סף משבר הומניטרי, שנמנע ברגע האחרון בשל ההחלטה להכניס דלק. לדבריו, הדלק שעובר לעזה נמצא תחת מנגנון פיקוח, אשר מבטיח שהוא לא יגיע לידי חמאס.
בסוף השבוע דיווחנו כי לאחר שישראל הסכימה לכניסת עשר משאיות דלק לעזה, אמרו גורמים בבית הלבן כי הדבר צריך להפוך לקבוע. "אנחנו סבורים שהעברת הדלק לעזה צריכה להימשך באופן קבוע, ובכמויות גדולות יותר", מסרו.
נזכיר כי קבינט המלחמה אישר העברת דלק לרצועת עזה בעקבות דרישה מצד וושינגטון לשינוי המדיניות בנושא. הבית הלבן הצהיר היום כי הוא תומך בהפיכת ההחלטה לקבועה ואף הגדלת הכמות הנכנסת לרצועה. "אנו מאמינים כי אספקת דלק לעזה צריכה להימשך על בסיס קבוע ובכמויות גדולות יותר", כך נמסר בדיווח לרויטרס.
במסיבת עיתונאים שקיים שבוע שעבר נשיא ארה"ב גו' ביידן בין הנושאים הראשונים להם התייחס היה סוגיית החטופים: "אני עובד כל היום על שחרור החטופים, לא אעצור עד שנשחרר אותם. אני מעורב מאוד בכל הנוגע להחזרתם, היה שיתוף פעולה עם הקטארים ודיברתי איתם מספר פעמים. הישראלים הסכימו להפוגות, ואני לא רוצה להיכנס ליותר מדי פרטים – אבל אני מלא תקווה זהירה".
על ההתנהלות הרצחנית של ארגון חמאס אמר ביידן: "חמאס כבר אמרו באופן פומבי שהם מתכוונים לתקוף שוב כמו שעשו, כשערפו ראשי תינוקות ושרפו ילדים ונשים בחיים. לחשוב שהם פשוט יפסיקו ולא יעשו כלום הוא לא מציאותי".
הוא הוסיף: "הם משתמשים במנהרות כדי להיכנס בין היתר לבית החולים. חמאס אמר שהוא יעשה את זה שוב. ולכן אני שואל שאלה רטורית – מה אמריקה הייתה עושה במצב הזה?".
הצגת כל התגובות