כיכר השבת

האתגר הכפול

זמיר בתפקיד: המשימות הקריטיות שישפיעו על עתיד צה"ל

הרמטכ"ל הנכנס, אייל זמיר, אמנם משדר מנהיגות ויכולת טובה של הבנת המציאות הביטחונית המורכבת אך לצד זאת הציפיות ממנו גבוהות מהרגיל | באופן רשמי ישראל נמצאת במלחמה במספר חזיתות והמבחן המרכזי יהיה בשיקום וביצור יכולות התקיפה של חיל האוויר הרחק מקווי הגבול של מדינת ישראל (חדשות, צבא וביטחון)   

| 9 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

המפציץ האמריקני B52 ומטוסי חיל האוויר (צילום: דובר צה"ל)

באופן רשמי, ישראל נמצאת עדיין במצב מלחמה, בחזית הדרומית לפחות. אך גם בחזית הצפונית השקט די מתוח.

אל המציאות הזו נכנס הרמטכ"ל הנכנס רא"ל. אייל זמיר, המינוי לצד הטענות והמופנות כלפי הרמטכ"ל היוצא הרצי הלוי, יוצרים מטבע הדברים הרבה מאוד ציפיות ארגוניות ומבצעיות מהמפקד העליון של הצבא החדש.

אחת הסוגיות הרגישות והמורכבות היא אפשרות תקיפת מתקני הגרעין באיראן והיא הופכת להיות המשימה המרכזית המונחת לפתחו של צה״ל.

במציאות, לוח הזמנים מוגבל, והעובדה שחיל האוויר הצליח להשמיד במהלך המלחמה את סוללות ההגנה האווירית של איראן מאפשרת לישראל ולארצות הברית מרחב תמרון עתידי לתקוף בעוצמה עם מינימום סיכונים

This browser does not support the video element.

הרמטכ״ל ללוחמים בעזה: ״אתם כל הזמן צריכים להיות מוכנים, דרוכים ולתרגל" (צילום: דובר צה"ל)

לצד זאת המציאות הביטחונית ברצועת עזה, מורכבת ולא צפויה. מאוד סביר שישראל תידרש לבצע מחדש תמרון ביטחוני עוצמתי מול חמאס.

ארגון הטרור עדיין פעיל ושולט באזורים מסוימים ברצועה. ויש מחנות פליטים שהוא משקם בקצב מהיר את ההיערכות שלו מעל הקרקע ומתחתיה. 

הרמטכ"ל הנכנס אייל זמיר, בכותל (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
טקס חילופי הרמטכ"ל (צילום: קובי גדעון לע"מ)

הבעיה של צה״ל היא לא מבצעית, היא יותר בעיה מדינית, מאחר והצוותים בשטח טרם קיבלו תכניות עבודה לסיכול הטרור שמתפתח.

אפילו מפקד זוטר בשטח יודע כי מאז תחילת הפסקת האש לפני כחודשיים מחבלי חמאס פועלים בביטחון מוגבר ולא מוסתר מעיני הכוחות הלחימה של צה״ל. 

אייל זמיר נכנס השבוע לתפקידו כשהוא ממנה ומקדם קצינים לוחמים אותם הוא מעריך, לצד זאת הוא עתיד להציג בקרוב תכניות עבודה אסטרטגיות לשיקום וביצור צה"ל אחרי השנה וחצי האחרונה.

במובנים מסוימים, הרמטכ"ל הנכנס משדר יכולות, מנהיגות ועוצמה צבאית. לצידו גם קיימות תמונות התרגיל של חיל האוויר עם חיל האוויר האמריקאי שבמרכזו המפציץ B52.

עם זאת, האתגרים הגדולים עדיין קיימים בעזה, לבנון, סוריה או תימן ואיראן - ומי שאמור להיות ערוך לפעולה ואף בבוא היום להשיג את התוצאה - הוא חיל האוויר של צה"ל. שם נדרשת עבודת שיקום רבה של צמרת הצבא בפרט לאור התחקירים הקשים על מחדלי פרוץ המלחמה.

לצד זאת, התחקירים הקשים שפורסמו בשבוע האחרון, לצד אלו שעוד יתפרסמו ועשויים להטיל אחריות אישית על מפקדים בכירים - יהוו את האתגר הגדול מכולם עבור הרמטכ"ל שיידרש לבצע היערכות מחודשת של כל שרשרת הפיקוד המבצעית ומתן מענה לאיומים והמשימות שעוד יהיו בעתיד.

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
זה לא משנה כמה חיילים יהיו לנו, אם השם לא ישמור עיר שוא שקד שומר
רק בורא עולם
6
כוחי ועוצם ידי לא הצבא ולא אף אחד אחר רק הקב"ה שומר עלינו
מאמין
כוחי ועוצם ידי -אינה סיסמה ואמתלה להשתמטות מחובת הצלת עם ישראל ובאשר "לכוחי" אלפיים שנות גלות מרות ללא כוח מגן .שחיטת אלפים רבים של יהודים באלפי פוגרומים .-מסעי הצלב .פרעות רנא גירוש ספרד . גזרות תח תט פרעות קישנב ועוד הוכיחו כי אין תחליף לכח מגן.
משה טייכמן
5
אולי בצעד ראשון תוציא את כל הבוגרי קרן וקסנר ותכניס בחזרה את אלו שאיימו אליהם
אז

הצגת כל התגובות

4
והכל הכל בס"ד.
שששש
3
המשימה הקריטית הראשונה במעלה - גיוס חכם של חרדים משתמטים.
משימה חשובה
2
מושחתים לא מאמינים לכם רק לקצינים בשטח
אין אמון בצמרת הביטחון
1
אתם מעולים בלהגדיר לאחרים מה המשימות שלהם יישר כח.
שכל
אולי גם יעניין אותך
צבא וביטחון