בית-המשפט העליון דחה הבוקר (חמישי) את העתירות שהגישו ארגוני השמאל הקיצוני נגד מינויו של האלוף יאיר נווה לרמטכ"ל הבא של צה"ל.
במקביל, מתחו השופטים עדנה ארבל, אליקים רובינשטיין וסלים ג´ובראן ביקורת קשה נגד האלוף נווה בסוגיית החיסולים ועל דבריו, שצוטטו בעיתון "הארץ", בדבר החובה לציית להוראת בג"ץ בנושא הסיכולים הממוקדים.
"מוטב היה לדבריו שלא ייאמרו", פסקו שופטי בג"ץ. למרות הביקורת, ציינו השופטים כי "איננו רואים בסיס להבחנה בין כשירותו של מי שנבחר לשמש כסגן הרמטכ"ל לכשירותו לשמש ממלא מקומו של הרמטכ"ל או רמטכ"ל זמני. אירועי הימים האחרונים מלמדים כי נכון יהיה לגורמים המוסמכים להסדיר את הכללים והעקרונות המנחים בנושא זה".
השופטת ארבל הייתה הקיצונית מכולם בביקורת. היא ציינה כי חומרת התנהלותו כפולה - הן באשר לחשד לכך שבפיקודו כאלוף פיקוד המרכז בוצעו סיכולים שלא עומדים בהוראות בג"ץ, והן באשר לדבריו המבטאים "התעלמות מפסיקת בג"ץ וחוסר מחויבות לכבדה".
עם זאת, בית המשפט קובע כי נוכח החלטת היועץ המשפטי לממשלה והפצ"ר שלא לפתוח בחקירה פלילית בנוגע למקרים מסוימים שבהם בוצעו חיסולים, על פי הטענה שלא בהתאם לכללים, אין עילה למנוע מנווה לתמנות לסגן רמטכ"ל בשל כך.
באשר לדברים שאמר נווה, ובהם הביטוי "עזוב אותי מהנחיות בג"ץ", קובעים השופטים: "הגם שהדברים נאמרו לאחר שחרורו של האלוף נווה מצה"ל, דומה כי גם במצב זה מצופה מקצין בכיר להקפיד בדברים, ובפרט כשהם מתייחסים לאחת הסוגיות הרגישות ביותר ביחס לפעילות צה"ל ולדילמות הנוגעות לבסיסיים שבערכים".
עוד אמרו השופטים: "באופן שבו נוסחו האמירות יש בהן כדי להעביר מסר פסול וקשה לציבור כולו באשר למחויבות הצבא לפסיקות בית המשפט, ובפרט לציבור חיילי צה"ל. ציבור זה אשר מורכב ברובו מצעירים הנושאים עיניהם אל מפקדיהם, ולומדים מהם לא רק תורת לחימה אלא גם טוהר מידות ודרך ארץ. גם אם ניתן לקבל כי הדברים נאמרו שלא מתוך ברירה קפדנית של המילים, מוטב היה להם שלא ייאמרו".