כיכר השבת

ברק: להגביר הפיקוח על בני הישיבות

עשרות אלפי תלמידי הישיבות שיבקשו לקבל דחייה משרותם הצבאי, צפויים לכאב ראש לא קטן, בעקבות הוראותיו של שר הבטחון

| 30 | כיכר השבת |
ברק
ברק (פלאש 90)

כאב ראש לא קטן צפוי מעתה לעשרות אלפי תלמידי הישיבות שידרכו בפתח מפתן לשכת הגיוס, זאת בעקבות הוראת שר הבטחון אהוד ברק להחמיר את התנאים למבקשי דחייה בשרות.

שירותם הצבאי של תלמידי הישיבות מצוי בימים אלה במוקד של מחלוקת עזה בין משרדי הביטחון והאוצר.

כיום יש כ-60 אלף תלמידי ישיבות בדחיית שירות. מדי שנה הם מקבלים מהצבא פטור משירות לאותה שנה, עד להגיעם לגיל 31-35, תלמידי הישיבות מקבלים פטור סופי משירות.

במכתב ששלח חבר-הכנסת יוחנן פלסנר בנושא לשר הביטחון, אהוד ברק, לפני שבועיים, הוא פירט את מיעוט הפיקוח בנושא: "משרד הביטחון אינו בודק בעצמו אם מי שהצהירו בפניו כי הם מעבירים את כל זמנם בלימודים בישיבה, אכן עושים כך. במקום בדיקה מצדו, נסמך משרד הביטחון על אישור שנתי שמביאים לו האברכים בדבר היותם תלמידי ישיבה באופן מלא, מידי 'ועד הישיבות'".

עוד הלין פלסנר על כך שמשרד הביטחון אינו מסתייע כלל בפיקוח שעורך משרד החינוך בישיבות. משרד החינוך מממן את הישיבות בסכום של כמיליארד שקל בשנה. המימון לכל ישיבה נקבע לפי מספר התלמידים בה, והמשרד עורך בדיקות מדגמיות בישיבות לבדיקת מספר זה. מדובר במספר מועט של בדיקות, בסך של ביקור שנתי אחד של רואה חשבון חיצוני בכל ישיבה. עם זאת, הפיקוח הזה הוא הרבה יותר ממה שמשרד הביטחון עושה. הנתונים שאוסף משרד החינוך כלל אינם עוברים לשימושו של משרד הביטחון.

בתגובה למכתב של פלסנר השיבה עוזרת שר הביטחון, עו"ד רות בר, כי בכוונת משרד הביטחון להגביר את הפיקוח על הישיבות. לדברי בר, שר הביטחון הורה על "עריכת ביקורות מדגמיות בישיבות, ואנו נעקוב אחר ביצוע הליך חדש זה".

בנוגע לנתוני הפיקוח במשרד החינוך, השיבה בר כי מדובר במסד נתונים שונה מזה שצה"ל זקוק לו, ואולם "ביקשתי מצה"ל לדון באופן מיידי בנושא עם משרד החינוך, במגמה לערוך פיילוט לבדיקה מדגמית של הצלבת נתונים". בר הבטיחה לדווח לפלסנר בתוך שלושה חודשים על ההתקדמות של שני צעדי הביקורת החדשים.

תוכן שאסור לפספס
30 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
16
מושחת שגונב פעם אחר פעם מהמדינה ע"ע "סלון אווירי פריז" "פרשת העמותות וכו'...| ולא טובת המדינה עומדת לו אלא טובתו האישית כגון ניגוח החרדים... הקב"ה ישלם לו כגמולו לו ולכל תומכיו.
דיקטאטור בדימוס
15
עכשו אני מבין מדוע באים עלינו כל כך הרבה צרות. במדבר סיני למדו שש מאות אלף. בימי דוד למדו 6 מליון. לפני השואה למדו רק תלמידים של בית רבן מליון. חייבים להכפיל פי עשר את מספר הלומדים. שכל האוניברסיטאות והמפעלים יהפכו לישיבות, ואז נחיה איש תחת גפנו ותחת תאנתו.
ינון
14
תגייסו אותנו בבקשה!!!!!!!! תמשיכו לקשקש על גיוסים ופט7ורים תכלס' אנחנו פה'
111

הצגת כל התגובות

13
והשאר להוציא פטור:)
ל
12
באתר ח"דשות מחלקה ראשונה",יש כתבה מענינת על נסיעותיו הרבות והתכופות לחו"ל,ב"שליחות", על חשבוננו. יש להדק את הפיקוח עליו !!!! אפשר לראות בגוגל... וברק יעוף כמו שכבר קרה לו בעבר.
איש יהודי
11
הצבא יחנך אותו בנחל החרדי מה שההורים שלו לא הצליחו 18 שנה
מוטי
ובטוח שהישיבה תצליח לחנך כל אדם יהודי !
On18
10
זה משום הלחץ שיש עליו בתוככי מפלגתו לפרש מאקואלציה של ביבי ולחבור לאופוזיצית הרשע של ציפי לבני מקים את המאמר הכה בחרדים ותצליח {עפ"ל} ברק רק תדע שמי שמנסה לפגוע בחרדים ובמיוחד בציפור נפשם רק יורע לו עיין ערך יוסי שריד עיין ערך רוני בראון שלא מבין עדיין ולא מעכל איך הגיע לאופוזיציה עיין ערך שינו
עבד מרן
אשריך !
On18
9
אתם יודעים מדוע ברק קיבל החלטה זו? מכיוון שעוד מעט מפלגת העבודה מתפוררת לחלוטין הוא צריך להילחם בבחירות הקרובות עם קדימה מרץ ומפלגתו של יאיר לפיד, רשע, מי שפוגע ביהדות החרדית אתה יודע מה סופו!  
אוריע
8
יוחנן פלסנר! מי אתה בכלל? ארור מלידה חלאת המין האנושי! אני בספק אם תגמור את שנתך! רשע מרושע!
פלסנר שר"י
7
צריך לגייס גם את הלומדים.
דתל"י.
יש הרבה שלומדים תורה לשמה!!!
ל-דתלי
שום דבר לא יקרה אם ייתגייסו לשנתיים/שלוש לנח"ל החרדי, ההפך, זה רק יוסיף.
דתל"י.
6
מפלגת "שינוי" קטנה בתוך קדימה. מקטר כל היום על החרדים, ולא חשוב מה הנושא. טרדן חסר תעסוקה וחסר תקנה. נודניק ריק מכל תוכן ענייני או מעשי. דע את האויב. וכרגיל כשאין מה לעשות: תוקפים את החרדים. יש טיפשים שחושבים שזה פופולרי, רובם במפלגת קדימה. אז קדימה, הביתה!
רוני
5
יש לגייס את כל אנשי החתצרות ילדי החסידות הכי משטמטים מהצבא לא עושים כלום הראש שלהם רק אייך לתכמן את המדינה הגיע הזמן שייגסו אותם אוכלי חינם .
לאון
4
על מי אתם חושבים שאתם עובדים??? שמגיע בדיקה לישיבה פתאום צצים בחורים ואברכים שלא נראו מעולם!!!!! יצאו מכל מיני חורים ועבודות שחורות. זה נקרא גזל גמור בשם השם. בושו והיכלמו. ועוד מקללים את המפרנסים שלכם.
דוד
3
בלי קשר, כן לומדים לא לומדים, צריך לבטל את חוק הגיוס! מי שבא לו שיתגייס ומי שלא בא לו שלא יתגייס, מה זה צריך להיות הכפייה הזאת? איפה אנחנו חיים? אה? אין שום מדינה מערבית נורמלית שמחייבת את תושביה להתגייס- חוץ מאוקראיינה כמדומני... לי לא בא להתגייס ולהגן על מדינה שמקיימת ברחובותיה מצעדים שונים ומשוני
989
אבל יש פה פאשיזם נוראי ומטורף! שרק כח יעצור אותו.
כל מילה בסלע
2
ואני מוסיף אותך לרשימת הארורים. כל מי שרודף אחר עולם הישיבות, סופו רע ומר. ולוואי שתשוב בתשובה שלימה לפני שיקרה לך דבר רע.
ישראל אשכנזי
אים כמה מאות משועממים כמוך ישתלבו בשוק העבודה ויפסיקו עם הנעייס אשריו ואשרי חלקו
חני
לפחות תשלימי לימודי א' ב' והימנעי משגיאות כתיב וקריא כה בוטות וחמורות. אופייך משתקף בבערותך. אני עובד וב"ה מעסיק לא מעט, אך רק בוגרי כוללים.
ישראל אשכנזי
1
כל החילונים שיוצאים לאחרונה כנגד החרדים זה מקינאה. עכשיו ברק גם מצטרף. די מספיק 0547922296 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישראל
בהודעה . למה?
למה המספר?
אפשר גם שם המשפחה
אחת
אולי גם יעניין אותך
צבא וביטחון