ממשלת בנט-לפיד קיימת שלושה וחצי ימים, וכבר מקרטעת. הרקע לכך הוא חוק איחוד משפחות, או בשמו הרשמי "צו האזרחות והכניסה לישראל": הוראת שעה שנחקקה בשנת 2003, בימי האינתיפאדה השנייה, ומטרתו היא מניעת מתן אזרחות או תושבות ישראלית לפלסטינים תושבי יהודה, שומרון ועזה, שנושאים לערבים ישראלים.
כדי לוודא את אישור החוק, נכנס למגרש שחקן שאמור להיות מעתה פעיל פחות בענייני היום-יום של הממשלה והקואליציה: יו"ר כחול לבן, שר הביטחון בני גנץ. עד לא מכבר כיהן גנץ כמחזיק גוש כחול לבן בממשלה ובכנסת והיה אחראי על חצי הכוח בממשלה ובקואליציה, אך כעת, כשהמושכות עברו לידי נפתלי בנט ויאיר לפיד, כוחו צומצם.
על אף זאת, פנה שר הביטחון גנץ ליריבו, ראש האופוזיציה בנימין נתניהו, וביקש ממנו לפעול להעברת החוק, על אף שלאופוזיציה יש רצון לראות בכישלון מיידי של הקואליציה. "מדובר בחוק הכרחי לשמירה על ביטחון המדינה ואופיה היהודי והדמוקרטי. יש לשים את השיקול הביטחוני מעל לכל שיקול פוליטי", כתב שר הביטחון.
גנץ פנה אישית לנתניהו, עד לפני שבוע שותפו לראשות הממשלה, ואמר: "גם ברגעים קשים פוליטית שמנו את ישראל לפני הכל". בנוסף, גנץ הדגיש את פנייתו גם לחברי מרצ ורע"מ: "מצפה מהקואליציה לפעול באחריות להעברת הצעת החוק".
יו"ר כחול לבן גנץ הנחה את יו"ר סיעתו, ח"כ איתן גינזבורג, לסייע ליו"ר הקואליציה הטרייה, עידית סילמן מימינה, לגייס את כלל "המרכיבים הציוניים" בכנסת, כדי להבטיח את הרוב להעברת החוק.
בתגובה לפנייה הפומבית, הגיבו בליכוד: "מי שביטחון ישראל חשוב לו, לא מקים ממשלה עם רע"מ; מי שביטחון ישראל חשוב לו, עושה מעשה ויוצא מהממשלה הזאת מיד".
הצגת כל התגובות