מרואן קוואסמה ועמאר אבו עיישה מחברון, שני מחבלים פלסטיניים שריצו בעבר תקופת מאסר בכלא הישראלי, הם שני המעורבים העיקריים בחטיפת שלושת הנערים - גיל-עד שאער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח, לפני שבועיים. כך הותר הערב (חמישי) לפרסום.
אחר השניים מתנהל מצוד, כאשר בשב"כ סימנו אותם כבר ביום שלאחר החטיפה כמעורבים העיקריים בחטיפה. בסרטון המצורף נראית אשתו של אחד החוטפים בביתה, זמן קצר אחרי החיפוש שערכו במקום כוחות צה"ל. לטענתה, בעלה אינו מעורב בחטיפה.
כמו כן, הותר לפרסום כי נעצרו מעורבים נוספים בחטיפה שסייעו לשניים. בשבת שלאחר החטיפה דיווחו כלי תקשורת פלסטיניים כי נשותיהם של השניים נחקרו במשך שעות.
דובר צה"ל מסר: "המחבלים המרכזיים אשר מעורבים בחטיפה הם מרואן קאוסמה ועאמר אבו אישה, פעילי חמאס מחברון. מספר חשודים נוספים נחקרים כעת בחשד למעורבותם בפיגוע. כוחותינו ימשיכו במאמצים עד שימצאו הנערים".
במקביל, כוחות צה"ל עצרו הלילה במסגרת המבצע "שובו אחים" עשרה פלסטינים החשודים בפעילות טרור, רובם באזור חברון. במהלך מעצר בכפר א-סמוע דרומית לחברון נפצע קשה מבוקש פלסטיני שניסה לברוח מהכוחות.
בתוך כך, היום הגישה הוועדה הבוחנת את התנהלות המשטרה בנוגע לשיחת הטלפון של אחד הנערים החטופים למוקד 100 בזמן החטיפה את ממצאיה הראשוניים.
על פי הממצאים, אנשי המוקד ניסו שמונה פעמים לחייג למספרו של אחד הנערים החטופים לאחר ששיחתו נותקה אולם לא בדקו למי שייך הקו, זאת בניגוד לנהלים. מספר חברים בוועדה קבעו כי השוטרת בשירות הקבע, שהיתה הסמכות המקצועית שנדרשה להחליט אם שיחת הטלפון של הנער למוקד היתה שיחת שווא או התרעה בזמן אמת שמחייבת תשומת לב, לא פעלה כנדרש.
הוועדה, המונה שישה קציני משטרה ובראשה עומד תת-ניצב משה ברקת, סבורה שיש להשמיע לציבור חלק קצר מתחילת ההקלטה, שבה נשמע המענה הראשוני של המוקדן והקריאה "חטפו אותי".
הצגת כל התגובות