כיכר השבת

פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ

מנת טאפס קטנה וטובה: מתכון להכנת פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ בניחוח ספרדי טיפוסי. מגישים על צלוחיות קטנות או פרוסות בגט, נשנוש משביע שפותח את התיאבון (מתכונים, אוכל)

|
פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ
פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 פלפלים (בצבעים שונים)
  • 1 כף שומשום
  • מעט שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שומשום

אופן הכנת פלפלים קלויים בתיבול פיקנטי:

רגע לפני: מנת טאפס קטנה וטובה: מתכון להכנת פלפלים קלויים עם שמן זית וחומץ בניחוח ספרדי טיפוסי.נשנוש משביע שפותח את התיאבון.

• פורסים את הפלפלים לרצועות דקות.

• מלהיטים מחבת כבדה (יבשה) במשך 2 דקות.

• מוסיפים את רצועות הפלפלים, מנמיכים את הלהבה וצורבים אותם במשך 10 דקות, מידי פעם מטלטלים את המחבת כדי למנוע הידבקות.

• מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים את השומשום וצורבים במשך 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומעבירים לכלי.

• מזלפים שמן זית על הפלפלים, מוסיפים את החומץ ומתבלים במלח ופלפל.

אופן ההגשה: מגישים על צלוחיות קטנות אישיות, כמילוי על פרוסות בגט או שתי האופציות החביבות עלינו: לצד מקלות גבינה או קרוסטיני. מתאים כמתאבן מעולה לפני הארוחה, או כתוספת לנבחרת סלטי השבת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
סלטים מהמטבח הכשר