
ברקע גרירת הרגליים של ארגון הטרור חמאס בשיחות המשא ומתן, בישראל שוקלים מהלך דרמטי מול חמאס, והוא לעצור מחדש עשרות מחבלים ששוחררו בעסקאות הקודמות, בעיקר את המחבלים ששוחררו ליהודה ושומרון ולמזרח ירושלים, כך דווח אמש (ראשון) בחדשות 12. צעד שמצטרף לצעדים נוספים שעשתה ישראל בתחום ההומניטרי כסגירת הרצועה לכניסת סיוע הומניטארי וניתוק קו החשמל היחידי שהיה במוואסי.
על פי הדיווח, המהלך עלה כבר כמה פעמים בדיוני הקבינט, ונשלל בכל הפעמים בידי מערכת הביטחון שסברה כי זו טעות. אחרי ששרים בקבינט המשיכו ללחוץ על הכיוון הזה, כמו שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שהתבטא בנושא לפני כמה חודשים, המהלך נשקל מחדש בימים האחרונים.
במקביל, מחר צפויה להתקיים ישיבת קבינט, כאשר אחד מהנושאים שאמורים לעלות בדיון היא שאלת העיתוי: מה הדד-ליין שישראל נותנת למתווכות ולחמאס להוציא מן הכוח אל הפועל את מתווה וויטקוף שכולל שחרור 10 חטופים ודיון על סיום המלחמה.
כשייקבע הדד-ליין, ובהנחה שלא תתגבש עסקה עד אז, בישראל מתכוונים לעבור לשלב עצים בלחימה ולשנות את המטרה שלו. כאשר אם היום המטרה היא לייצר לחץ שידחוף ליישום מתווה לשחרור חטופים, - המטרה תעבור להיות לחימה בחמאס לשם הכרעתו, כפי שהיה לפני הפסקת האש.
בתוך כך, העיתון אלערבי אלג'דיד, הפרו קטרי, דיווח הבוקר על מגעים שהתקיימו בין גורמים אמריקנים הקשורים לסוגיית שחרור החטופים. עוד דווח כי המתווכות מצרים וקטאר ביקשו מידע על החטוף עידן אלכסנדר, זאת לאחר שהזרוע הצבאית של חמאס הכריזה שנותק הקשר עם הקבוצה המחזיקה בחייל עידן אלכסנדר.
במקביל, דובר הג'יהאד האיסלאמי, מוחמד אלחאג' מוסא, אמר הבוקר בריאיון לעיתון אלערבי אלג'דיד, הפרו קטרי שארגונו מסרב לעסקאות חלקיות עם ישראל, "שכן הניסיון מלמד שישראל לא מתייחסת לעסקאות הללו בכך שהן מהוות צעד בכיוון של רגיעה או הסדר, אלא מהוות הזדמנויות זמניות להרוויח זמן ולבצע תוקפנות נוספת".
אלחאג' מוסא הוסיף: "בגישה שלנו לכל עסקה, מה שמעניין אותנו בראש ובראשונה הוא התוצאות המעשיות בשטח, שכן המטרה העיקרית של הג'יהאד האיסלאמי היא הפסקת התוקפנות באופן מוחלט, הבטחת הביטחון לתושבי רצועת עזה באמצעות נסיגת מלאה של כוחות צה"ל מהרצועה, פתיחת המעברים, יציאת כוחות צה"ל מהצירים סלאח א-דין ונצרים, הסרת המצור, הכנסת אספקה בסיסית לרצועה ושיקום הרצועה".
הצגת כל התגובות