
ראש הממשלה בנימין נתניהו יחל היום (רביעי) לראיין את המועמדים לתפקיד ראש השב"כ, שיחליפו את רונן בר בתפקידו, ברגע שיושלם הליך ההדחה.
אמש, כפי שדווח, בג"ץ דחה את עמדת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, שקבעה כי נתניהו לא יכול לראיין מועמדים לתפקיד ראש השב"כ, בשל הצו שנתן בג"ץ שהקפיא את הדחת בר.
השופטים קבעו כי הצו שמקפיא את הדחתו של רונן בר, יישאר בתוקף, אך במקביל נתניהו יוכל להתחיל את ההליך בקיום ראיונות עם המועמדים להחליפו.
בין המועמדים שיזומנו לראיונות אצל נתניהו, ניתן למנות את המועמדים הטבעיים - מ', סגן ראש השב"כ, שלפי הערכות הוא המועמד המוביל של נתניהו ומשמש כיום כבכיר שב"כ בצוות המו"מ, במקומו של בר.
מועמד נוסף הוא "רולי", שהיה סגנו לשעבר של ראש השב"כ ולמעשה במועמדות הקודמת לתפקיד, הפסיד לרונן בר. לצדם, ניתן למנות שני שמות נוספים שעלו גם כן - שלום בן חנן, ששימש כראש אגף ישראל וזרים ואיל ציר כהן.
כאמור, לאור החלטת בג"ץ, נתניהו יוכל לראיין מועמדים אך עדיין לא למנותם, עד שתתקבל הכרעה בעתירות נגד הדחת רונן בר.
בשבוע שעבר, כזכור, אישרה הממשלה את הדחתו של רונן בר מתפקיד ראש השב"כ, בישיבה ארוכה שדנה בנושא - אליה בר בחר שלא להגיע, אך שיגר מכתב לשרים ובו שלל האשמות חריפות נגד ראש הממשלה, שהוכיחו למפרע למה יש הצדקה בפיטוריו, לאור חוסר האמון בין השניים.
מספר עתירות הוגשו לבג"ץ נגד ההדחה, ובג"ץ הוציא צו ארעי שהקפיא את הפיטורין עד לדיון בנושא. ראש הממשלה נתניהו טען בתשובתו לבג"ץ כי "הסוגיה אינה שפיטה", שכן "הסמכות לפיטורי שב"כ נתונה לרה"מ ולממשלה". הוא הוסיף וטען כי "מכתב בר לשרים כמוהו כמכתב התפטרות".
מנגד, כתבה היועמ"שית בהרב-מיארה בתגובתה כי התעוררה שאלה האם נתניהו יכול לעסוק בפיטורי ראש השב"כ כשיש שתי חקירות פליליות הנוגעות לגורמים הקשורים ללשכתו.
הצגת כל התגובות