משרד המשפטים של מדינת ישראל עדכן הערב (שלישי) כי סבין תעסה, תושבת נתיב העשרה, ששכלה את בנה בן ה-17, אור הי"ד, ואת בעלה, גיל הי"ד, שנרצח בעת שהגן על ילדיהם הקטנים מפני מחבלי החמאס בטבח ה-7 באוקטובר, השתתפה במשלחת הישראלית לוועדה לזכויות הילד של האו"ם המתכנסת בז'נבה שבשוויץ.
תעסה, מסרה הערב עדות בפני הוועדה לזכויות הילד של האו״ם בז׳נבה, על מאורעות הטבח על היישוב בו היא מתגוררת בצפון עוטף עזה - נתיב העשרה.
"תראו מה קרה בשבעה באוקטובר בישראל" אמרה סבין, "תראו את שני הבנים הקטנים שלי שראו את אבא שלהם מתפוצץ לנגד עיניהם בזמן שניסה להסתתר וחדרו אליי (הביתה) בשבע בבוקר".
היא פנתה למשתתפי הוועדה ואמרה: "תצפו בסרט הזוועות ואחרי זה תבינו מה אני אומרת. זה קשה לצפיה, אבל אלו החיים, החיים בישראל, בעזה ובישראל".
"בני אור היה בן 17" סיפרה סבין. "הוא נרצח בשבעה באוקטובר בחוף זיקים, נורה על ידי מאות מחבלים פלסטיניים חמאסניקים שיצאו מהחוף עם 8 סירות ובשחייה, ללא רחמים, מצויידים במצלמות ראש, ותיעדו הכל בזמן אמת. צילמו את הרצח של הבן הקטן שלי, בני הקטן בן ה- 17".
"האם זה נורמאלי?" תמהה סבין, "ילד בן 17 שחטף 6 כדורים בראש, שישה כדורים".
היא פנתה לנוכחים ואמרה: "רוצים לראות תמונות? אתם יכולים לצפות בהן אחרי הנאום שלי בשמחה. כעבור רבע שעה, בעלי נפטר. אתם חייבים לקחת אחריות בשביל להבין את הבעיה שיש לנו בישראל".
"חובה לקחת אחריות על העדויות של הזוועות שבוצעו בשבעה באוקטובר בידי חמאס" סיימה תעסה את נאומה המצמרר.
היום פורסם כי כוחות הבטחון חיסלו את מפקד פלוגת הנוחבה שפיקד על הטבח בנתיב העשרה.
מנכ"ל משרד המשפטים, איתמר דוננפלד, העומד בראש המשלחת הישראלית לוועדה לזכויות הילד של האו"ם (CRC) בז'נבה הציג בפני הוועדה את השפעות המלחמה על ילדים החיים בישראל ועל משפחותיהם וקרא לחברי הוועדה לתמוך במאמצים לשחרור החטופים- כולם.
במהלך דבריו אמר המנכ"ל דוננפלד כי "כגוף של האו"ם, האמון על ההגנה על זכויות הילד, ועדה זו חייבת לגנות באופן ברור את ארגוני הטרור, חמאס וחיזבאללה, על הזוועות שבוצעו כנגד תינוקות וילדים ישראלים ולתמוך במאמצים הצבאיים והדיפלומטיים של ישראל לשחרור כל החטופים, כולל משפחת ביבס".
This browser does not support the video element.
"בנוסף" פנה דוננפלד למשתתפי הוועדה, "אני קורא לוועדה להימנע מהצהרות הנשענות על עובדות שגויות ולהבטיח שהצהרותיה ודוחותיה יהיו אובייקטיביים ונקיים מכל הטיה פוליטית. גישה זו חיונית לשמירה על היושרה והאמינות של ועדה זו!".
"זכויות הילדים חייבות להישאר מחוץ לסדר היום הפוליטי, והוועדה חייבת להגיב לזוועות המתועדות והבלתי ניתנות להכחשה במלוא כוחה ועוצמתה" קרא מנכ"ל משרד המשפטים הישראלי.
במשרד המשפטים מציינים כי, "המשלחת הישראלית מורכבת מנציגים בכירים ממשרדי החוץ, המשפטים, הרווחה, הבריאות, וכן מהפרקליטות הצבאית, אליהם התלוותה הגברת סבין תעסה, תושבת נתיב העשרה. סבין מלווה על ידי הסיוע המשפטי במשרד המשפטים כנפגעת עבירה".