בכירים ב'ציונות הדתית' מותחים ביקורת על החלטת שר הפנים, משה ארבל, שלא להיענות לבקשה לדחות שוב את הבחירות לרשויות המקומיות בשל המשך הלחימה ברצועת עזה והעובדה שמועמדים רבים נלחמים בימים אלו מול מחבלי חמאס.
מנגד, בקואליציה מסבירים כי אין רוב כדי לדחות את הבחירות בחצי שנה. לדברי הבכירים, בכדי לדחות את הבחירות בחצי שנה צריך להעביר את ההחלטה בחקיקה בשלוש קריאות בכנסת ובשלב זה מלבד 'הציונות הדתית', כלל הסיעות הגדולות בכנסת מתנגדות: 'הליכוד', 'יש עתיד' ו'המחנה הממלכתי'.
גורמים במפלגה מסבירים כי למעלה מ-60% מבעלי תפקידים ומועמדים ב'ציונות הדתית' במעגל הראשון נמצאים במילואיםוזה מלבד מעגלי המתנדבים והמצביעים. ההחלטת ארבל, מסבירים במפלגה, עלולה לפגוע קשה בסיכויי ההצלחה של ׳הציונות הדתית' בבחירות לרשויות.
גורם בכיר ב'ציונות הדתית' אמר בשיחה עם 'כיכר השבת': "השר סמוטריץ נדהם מההתעקשות התמוהה של שר הפנים ארבל לא לדחות את הבחירות המונצפאליות לאחר המלחמה בזמן שארבל יודע שרוב הנציגים של הציונות הדתית ברשויות נמצאים במילואים ובלי שום יכולת לנהל קמפיין בחירות.
"האם זאת התודה של ארבל וש"ס על ההגנה העקשת של סמןטריץ בעד תקציבי אופק חדש למורים והמורות החרדיות?".
במפלגה טוענים כי מדובר בכפיות טובה ופגיעה בחזית המאוחדת של המפלגות הדתיות והחרדיות בממשלה ושתוצאות הבחירות לרשויות עלולים להביא להחלשת הכוח הדתי והחרדי במועצות הערים מה שיוביל לפגיעה בצביון היהודי בערים.
כזכור, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ פנה במכתב לשר הפנים ארבל שהחליט על תאריך הבחירות ולאחר מכן, פנה גם לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט וקבל על ההחלטה שהתקבלה לערוך את הבחירות תוך כדי לחימה.
במכתב לנתניהו, כתב סמוטריץ': "פניתי לשר הפנים בבקשה לחזור בו מהחלטתו לקיים את הבחירות המקומיות בסוף חודש ינואר. אני סבור כי קיום בחירות בתקופת מלחמה עלול לפגוע הן במאמצי הלחימה והן במתמודדים שהם, פעיליהם ובוחריהם נמצאים בשירות מילואים".
״במכתבי ציינתי כי מבדיקה שערכנו עולה כי 62% מבעלי התפקידים ברשימות המתמודדות מטעם הציונות הדתית בכל רחבי הארץ נמצאים במילואים".
מנגד, השר ארבל דחה את הבקשה של סמוטריץ' ובמכתב ששיגר לו אמש, כתב: "עבודת המטה העלתה כי חרף הקשיים שקיימים בעריכת בחירות בעוד 52 ימים, כלל הגורמים מאמינים שניתן להתגבר על הקשיים ולערוך בחירות במועדן החוקי, ב30- בינואר. כאמור, בין גורמים אלו גם הגורמים הביטחוניים בהם צה"ל ומשטרת ישראל אשר לא התנגדו לעריכת הבחירות במועד זה ויוכלו לעמוד במחויבותם לשמירה על הסדר הציבורי והבטחת זכות הצבעה למשרתים במילואים ובסדיר. באשר ל14- הרשויות שפונו התקבלה כידוע החלטה שונה נוכח נסיבותיהן הייחודיות".
לסיום כתב ארבל: "קיום בחירות וחיזוק המרקם הדמוקרטי של המדינה הוא גם צו השעה. כנאמר במקרא "פן תשמחנה בנות פלשתים"... דחיית הבחירות תיתן פרס לאלו המבקשים לפגוע בחיים התקינים במדינה ובחיי אזרחיה. הדחייה תיתפס ככניעה ופגיעה בחיים הדמוקרטיים בשל מתקפות אויבינו, אל לנו להסכים לכך".
הצגת כל התגובות