שר המשפטים יריב לוין קרא היום (ראשון) לפיטוריה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה בטענה כי "יועצת שאינה מסוגלת לעבוד עם הממשלה צריכה להתפטר".
לפי הדיווח בחדשות 'כאן 11', גם השר במשרד המשפטים דודי אמסלם וגם שרת התחבורה מירי רגב התטרפו לדרישתו של לוין לפטר את היועמ"שית הסוררת. נתניהו, כך לפי הדיווח, השתיק את השרה רגב בדיון.
בדיון, שעסק בנושא האכיפה הבררנית של המשטרה ביחסה העדים למתפרעי השמאל בתל אביב, השתתפה היועמ"שית שתקפה את דרישות הממשלה וטענה כי לא ייתכן שהמשטרה "תעמוד במכסות עצורים בהפגנות".
כתב 'כאן 11' מיכאל שמש, חשף הערב כי ראש הממשלה בנימין נתניהו, הסכים בשיחות סגורות עם השרים וטען כי "אינו שולל" את פיטורי היועמ"שית שמונתה על ידי יריבו הפוליטי שר המשפטים לשעבר גדעון סער, אולם בליכוד מיהרו להכחיש את הידיעה: "הנושא לא על הפרק".
בחדשות 12 הביאו הקלטות מהדיון שהתקיים מוקדם יותר היום שם נשמע השר לוין מתעמת עם היועמ"שית: "כמעט ורצתי לראש הממשלה להגיד: תשמע, חייבים לבטל את הדיון, איך ייתכן כדבר הזה? אבל אז נזכרתי פתאום במה שגברתי עשתה בנושא עד היום".
"אני נזכרתי" הוסיף לוין לתקוף, "שבמשך חודשים ארוכים גברתי מונעת, תוך ניצול לרעה של הסמכות שלה, את הגשת התזכיר של הצעות החוק שנוגעות לרפורמה ואיננה מאפשרת, לא לי ולא לממשלה, להביא הצעת חוק בפני הכנסת, רק משום שדעתה שונה או כי זה לא מוצא חן בעיניה. אני נזכר שגברתי נשאה נאום תקיף כנגד המדיניות הזאת של הממשלה וכנגד הרפורמה המשפטית... אני שואל את גברתי, האם זה לא מעורר קושי רב?".
בהרב-מיארה הגיבה וטענה כי דווקא כן מילאה את מבוקשו של השר: "אני אומר לאדוני כך: חוות הדעת הן חוות דעת מקצועיות, שהוגשו אחרי עבודה מקצועית ארוכה, כולל משפט השוואתי... והוגשו לשר לפי בקשתו במסגרת לוח הזמנים".
שר המשפטים לוין לא קיבל את התירוץ והגיב: "אני לא ביקשתי שום חוות דעת, אני ביקשתי תזכיר, ואת יודעת את זה היטב. ואת גם התחייבת להביא תזכיר... ואני אומר ליועצת: אני חושב שאת אמונה על אכיפת החוק, ומאחר שאת בעצם נמצאת בצד שבו המוחים כנגד מדיניות הממשלה, הם אלו שזועקים וקוראים קריאות לחזק אותך ואת מעמדך".
היועמ"שית שהובכה הגיבה בקצרה: "זאת לא סיבה לשנות את דעתי המקצועית".
לוין, שנהנה להיך את היועמ"שית, לא הרפה ושאל שוב: "אני שואל האם זה לא מעמיד אותך במקום יותר חמור, של ניגוד עניינים, מאשר המקום שאנחנו נמצאים בו כדי לקיים דיון, כדי לבקש מידע והבהרות, לא לקבל החלטות!..."
"ואני אגיד יותר מזה" הוסיף לוין, "האם לא היה נכון בדיעבד להימנע מלקחת צד באופן הזה, כאשר גברתי אחראית על אכיפת החוק ובסופו של דבר צריכה לקבל את ההחלטות שמובאות לפתחה? איך הדבר הזה נראה? האם זה לא מעורר קושי רב? האם זה לא מעורר אי-נוחות רבה, בלשון עדינה?".
שר המשפטים יריב לוין ניצל את העובדה כי לא הוקצבה כמות הדיבור והוסיף לתקוף את היועמ"שית: "אני תמה - האם לא היה נכון שמיוזמתך את תפני את תשומת ליבנו לכך שזו לא פעם ראשונה שהתקיים בממשלה דיון מהסוג הזה? שיש תקדים! ומה עושה בדרך כלל יועמ"ש? הוא מניח בפני הממשלה במסגרת הייעוץ מה מותר ומה אסור לה ומה מותר לה לעשות, גם שיקוף של התקדימים, של מה היה עד היום. וזה לא נזכר במילה במכתב שלך....".
הוא הוסיף ו'שלף' פרוטוקולים מתקופת ההתנתקות: "אני רוצה לעדכן את השרים (מקריא את פרוטוקול הדיון בממשלה מימי ההתנתקות)... המפגש: 27/02/2005, הכותרת של המפגש - המאבק בהסתה ואלימות ובגילויי אלימות במסגרת ההתנגדות לתוכנית ההתנתקות. ותאמינו או לא, שם לא ביקשו רק לקבל נתונים ולדעת מה מדיניות האכיפה, שם קיבלו החלטות... אולי היה ראוי לאורך כל החודשים האלה שתשומת ליבנו תופנה לזה, ושאולי היה כדאי שנשקול אם יש מקום שגם אנחנו נקבל החלטות כאלה... או לפחות לבוא ולומר לנו תראו זה אפשר אבל לא צריך כי אנחנו מסתדרים מצוין במצב הקיים".
בשל התנהלותה של בהרב-מיארה, צפויים פעילי ימין להפגין מחר מול ביתה במרכז תל אביב אולם המשטרה מיהרה להרחיק את ההפגנה למרחק של 300 מביתה, בניגוד להנחיות המשטרה בנוגע להפגנות פעילי שמאל סמוך לבתי פוליטיקאים מהימין.
התגובות לא איחרו לבוא: ח"כ משה סעדה הגיב לידיעה וטען כי הוא "מברך את החלטת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה על הרחקת ההפגנות מביתה של היועמ"שית". סעדה הוסיף ועקץ: "אני בטוח שהיועמ"שית תיישם את זה גם בהפגנות נגד פוליטיקאים מהימין".
הצגת כל התגובות