אמירה מעוררת סערה: מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך הודה הבוקר (רביעי) בראיון בגל"צ כי במשטרה האמינו שחקירת נתניהו תגרום לו להתפטר מתפקידו כראש ממשלה - ועורר סערה.
"כשהוגשו האישומים נגדו הציפייה הייתה שיתפטר מתפקידו", אמר אלשיך והוסיף כי "אף אחד לא יכול היה לנחש שראש הממשלה לא יתפטר - ויבחר להילחם מתוך המערכת".
"אני מכוון את זה", הוא המשיך, "למפלגה שנלחמת ולא מבינה שהיא צריכה להגיד ש'לטובת המדינה אנחנו מעמידים איש אחר בראשנו'".
הוא אמר עוד כי "כולנו לקחנו בחשבון מה שהוא אמר על אולמרט", כשכוונתו לדברי נתניהו מהעבר נגד ראש ממשלה ששקוע בחקירות.
אלשיך, מיהר להבהיר בדבריו כי "לא הייתה שום תוכנית להדיח ראש ממשלה מכהן, אף אחד לא צפה מה יכול לקרות כתוצאה מהגשת כתב אישום על פי פרוצדורה חוקית לחלוטין".
מהפרקליטות נמסר בתגובה כי "כל אמירה כאילו בהחלטה על הגשת כתב אישום היו מעורבים שיקולים לא ענייניים, היא מופרכת. כתב האישום בתיקי האלפים הוגש לפי חומר הראיות ועל בסיס שיקולים מקצועיים בלבד. מר אלשיך לא היה שותף לדיונים בהם הוחלט על הגשת כתב אישום".
גם היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אביחי מנדלבליט, מכחיש את דברי אלשיך, ואומר כי "דבריו של ידידי רוני אלשיך אינם משקפים את הליך קבלת ההחלטות בתביעה הכללית בקשר לתיקי האלפים. נושא המשך כהונתו של בנימין נתניהו כראש ממשלה מעולם לא עלה ולא יעלה על הדעת שיעלה במסגרת הדיונים לצורך קבלת ההחלטות בתיקי האלפים.
"הדבר היחיד שניצב לנגד עינינו היה האם יש ראיות להעמדה לדין של נתניהו והאם יש אינטרס ציבורי בכך. לדעתי ולדעת כל גורמי התביעה אז הדבר איננו רלוונטי לחלוטין לצורך קבלת ההחלטה אז, וזו עמדתי גם היום. למען הדיוק יש לציין גם שאלשיך סיים את כהונתו כמפכ"ל לפני שהוחלט על הגשת כתב האישום. בכל מקרה, למען הסר כל ספק, צוות קבלת ההחלטות בדיונים הרבים שהיו בפניי בנושא לא דן מעולם בנושא כהונתו של ראש הממשלה".
תגובות סוערות במערכת הפוליטית
דבריו של אלשיך עוררו סערה פוליטית עצומה. השר משה ארבל הגיב: "דבריו של מר רוני אלשיך בגלי צה״ל הבוקר לפיהם תכנית העבודה היתה להדיח ראש ממשלה נבחר מתפקידו ותרחיש הייחוס היה אולמרט מדאיגים כל מי שחפץ לחיות במדינה דמוקרטית".
הוא הוסיף כי מדובר בסכנה הכי גדולה למשטר דמוקרטי: "דברים איומים אלו כנגד ליבת המשטר הדמוקרטי ראויים להיכנס לתכנית הלימוד באזרחות. ולהיות תמרור אזהרה לכולנו, תומכי הממשלה ומתנגדיה. מדיניות הפלת שלטון נבחר באמצעות הפללה היא הסכנה הגדולה ביותר לשלטון דמוקרטי״.
ממפלגת 'הליכוד' נמסר בתגובה כי "בהודאתו המטלטלת בראיון מהבוקר חשף אלשיך שקשירת הקשר להפיכה שלטונית לא פעלה כמתוכנן. אלשיך אמר: 'אי אפשר היה לנחש שראש הממשלה לא יתפטר, שהמפלגה לא תגיד שלטובת המדינה הוא צריך להתפטר'. אלשיך הודה שהוא הניח שהגשת כתב האישום נגד ראש הממשלה נתניהו תגרום לו להתפטר ולליכוד להחליפו במישהו אחר.
"הדבר היחיד שסיכל את תכנית ההפיכה השלטונית שלו הייתה עמידתו האיתנה של ראש הממשלה נתניהו והתעקשותו להילחם על חשיפת האמת. הודאתו של אלשיך מחייבת פתיחה בחקירה נגדו ונגד והשותפים לתפירת התיקים, כדי לחשוף את המניעים שעמדו מאחורי הגשת כתב האישום נגד ראש ממשלה מכהן והבחירה הדמוקרטית של העם".
דובר הליכוד גיא לוי צייץ קודם לכן כי "במשך שנים אנחנו אומרים לכם שבפרקליטות לא יושבים מטומטמים, שאין שום סיכוי שהם ציפו לגשת עם כתב האישום ההזוי וחסר הראיות הזה לבית המשפט ולנצח, ושהכל היה רק רק ניסיון לגרום לנתניהו לפרוש.
"עכשיו אחרי שנים, גם מר כוסברה מודה בזה בקולו! כאשר הוא וחבריו יעמדו לחקירה, אנו נתעקש שזכויותיהם ישמרו, נפעל בלב פתוח ונפש חפצה, לא נעצור סבתות בנות 80, לא נמנע מהם מזון, תרופות ושינה, ולא נבצע מולם סחיטה באיומים, ולא נבצע ריגול לא חוקי ללא צווים, עד שהם יתנו דין צדק וישבו מאחורי סורגים".
גם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב לאמירה האומללה של אלשיך וטען כי מדובר בניסיון להפיכה שלטונית: "אלשיך מודה היום בקולו שניסה לבצע הפיכה שלטונית באמצעות חקירות וכתב אישום. לא אכפת לו מהדמוקרטיה, לא אכפת לו מהחוק, וכל מה שרצה זה רק להדיח ראש ממשלה מכהן שנבחר בבחירות דמוקרטיות, באמצעים לא דמוקרטיים. לא פלא שהם פוחדים כל כך מהרפורמה המשפטית שתיקח את הכוח מהאוליגרכיה ותחזיר אותו סוף סוף לעם".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כתב: "יום עצוב למדינת ישראל. יש פה מספר גורמים שחברו יחד כדי לנצח את הדמוקרטיה ולבצע הפיכה. פקידים ומפקדים לשעבר שניסו בזמן תפקידם לבצע מהלכים כדי להחליף שלטון וכשלו, חברו יחד ומנסים גם כעת לנצח את דברו של הבוחר הישראלי. גם הפעם הם יכשלו".
סמוטריץ' הוסיף: "מערכת האכיפה והמשפט בישראל זקוקים לשידוד מערכות, אנו מובילים את התיקונים הללו כדי למנוע הישנות של מהלכים אנטי דמוקרטים כאלו בעתיד. לא ניתן להם לגנוב את הדמוקרטיה הישראלית".
חבר הכנסת משה סעדה שכיהן בעבר בתפקיד בכיר במחלקה לחקירות שוטרים הגיב גם הוא לדברים ואמר: "מתברר שוב שהפרקליטות והמפכ"ל לשעבר עשו יד אחת להגיש כתב אישום שלא מבוסס ראייתית כשהכל במטרה לסכל את ראש הממשלה נתניהו ולגרום לפיטוריו". הוא סיים כשהגדיר זאת: "חרפה".
חבר הכנסת אבי מעוז (מפלגת נעם) קרא לאלשיך להתכונן לחקירתו הוא בעצמו: "מציע לרוני אלשיך לקחת עורך דין ולהתכונן למשפט שבו יואשם בהדחת ראש ממשלה מכהן ובניצול לרעה באופן מושחת את מעמדו ותפקידו במקום להפליל את עצמו השכם והערב באמירות שמגלות לנו את מה שידענו מזה זמן רב. הפרקליטות ומערכת אכיפת החוק בראשות מנדלבליט ניצן ואלשיך, ניצלו לרעה את תפקידם ופעלו להדחת ראש ממשלה מכהן".
הצגת כל התגובות