

לקראת דיון הקבינט המדיני ביטחוני הערב (שלישי), בנוגע לעסקת החטופים ונושאים נוספים, ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון כץ הרמטכ"ל זמיר וצוות המו"מ להשגת העסקה סבורים בשעה זו כי המהלך הנכון לצורך השגת הסכם, הוא להישאר בשלב הלחימה הנוכחי, ולא להגבירו לשלב עצים יותר, כך דווח בחדשות 12.
לטענתם המשא ומתן עדיין לא מוצא, ובשל כך חבל לפספס את האפשרות להשגת עסקה, כאשר עדיף כרגע למצות את המגעים עם חמאס, ורק לאחר מכן לעבור לשלב העצים יותר ברצועה. שרים בכירים בקבינט מתנגדים לעמדה זו וטוענים כי רק לחץ צבאי יביא לעסקה.
בכיר ישראלי אומר לכאן חדשות: כי בינתיים הדעה המתגבשת היא לתת עוד צ'אנס למשא ומתן המתנהל, לפני החזרה לשלב העצים ברצועה.
מקורות ישראליים נוספים טוענים: כי בינתיים לא הונחה הצעה לעסקה חדשה, ועיקר הלחץ של ישראל על ארגון הטרור חמאס, הוא להסכים ולקבל את מתווה - ויטקוף.
מוקדם יותר היום (שלישי), נשיא ארצות הברית דולנד טראמפ שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, בנוגע לאיראן ונושא המכסים, אך בהודעה שפרסם לא הוזכר השיח בנוגע למו"מ להשבת החטופים - משבי חמאס.
בהודעה שכתב טראמפ, נאמר: ״שוחחתי עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו בנושאים אסטרטגיים כמו סחר, איראן ועוד, השיחה הייתה מצוינת – אנחנו באותו צד בכל הסוגיות".
ראש הממשלה נתניהו צייץ מחדש את הודעתו של הנשיא וכתב: "תודה לך הנשיא טראמפ!".