
קרוב לשש שעות (שני) לאחר שרונן בר הגיש לבג"ץ את ההצהרה הדרמטית שלו, בלשכת ראש הממשלה מגיבים כעת ומשיבים אש.
התגובה של הלשכה נפתחה: "התצהיר של רונן בר רצוף שקרים וחושף את כשליו. 1. רונן בר מצהיר שבליל השבעה באוקטובר הוא העיר את המערכת כולה. הוא רק שוכח לציין שהוא לא העיר את ראשי המערכת, ראש הממשלה ושר הביטחון. לו היה עושה זאת, הטבח היה נמנע. רונן בר מצהיר שהנחה להעיר את המזכיר הצבאי של ראש הממשלה ב-05:15".
"בפועל", קובעת הלשכה: "הרל״ש שלו התקשר למזכיר הצבאי רק ב-06:13 - כמה דקות בלבד לפני תחילת מתקפת החמאס, וזאת בשעה שהמידע על החשד למתקפה היה ברשותו של רונן בר למעלה מ-3 שעות. בכך בר מאמת את קביעת כל שרי הממשלה שהוא נכשל כישלון מחפיר בשבעה באוקטובר. סיבה זו לבדה מחייבת את סיום תפקידו".
עוד נטען בתגובה: "רונן בר גם מסתיר את מה שאמר יומיים בלבד לפני הטבח, בחמישה באוקטובר: ״במבט קדימה, חידוש ההבנות בין ישראל לחמאס על בסיס העקרון של שקט תמורת הקלות מגלה פוטנציאל לשימור היציבות ברצועה״. רונן בר הוא אבי אבות הכישלון והוא חייב ללכת הביתה".
"2", נכתב בתגובה: "בלי משים, רונן בר מאמת בתצהיר את טענת הממשלה וראש הממשלה כי כבר בנובמבר 2024 פורסם על הכוונה לפטרו. הדבר סותר את טענת היועצת המשפטית לממשלה לפיה פיטורי בר הגיעו בפברואר על-רקע פתיחת החקירה בעניין קטאר. הפיטורים לא נועדו למנוע את החקירה, אלא. החקירה נועדה למנוע את הפיטורים".
בלשכה טוענים: "3. בניגוד להצהרה השקרית של בר, ראש הממשלה מעולם לא ביקש לדחות את משפטו. להיפך - רהמ התעקש לקיים את משפטו ללא שום דחייה. 4. ראש השב״כ נכשל כישלון מחפיר בטיפול בהסתה נגד הדרג המדיני, לרבות הקריאות לרצח נגד ראש הממשלה וההסתה נגד השרים".
לדברי לשכת נתניהו: "בר נכשל במניעת ירי פצצות התאורה על-ידי מפגינים אלימים לבית ראש הממשלה בקיסריה שכמעט שרפו למוות מאבטחת והציתו את הבית. ראש הממשלה ושרי הממשלה טענו פעם אחר פעם בדיוני ממשלה ובקבינט שלא ננקטות שום פעולות אכיפה נגד ההסתה הפרועה והאלימה נגדם ונגד בני משפחותיהם. לא הם ולא ראש הממשלה אי פעם ביקשו נקיטת פעולה בלתי חוקית נגד המפגינים אלא דרשו אכיפה שוויונית שעדיין לא התממשה. בעקבות פניות אלה, ראש השב״כ דיווח לראש הממשלה על פעולות השב״כ בנושא".