ישראל ולבנון הגיעו להסכם היסטורי על הגבול הימי, כך הודיע ראש הממשלה יאיר לפיד, זמן קצר לאחר שנשיא לבנון צייץ כי "לבנון מרוצה מהנוסח הסופי של ההסכם. דרישותינו נענו. שמרנו על זכויותינו במשאבי הטבע שלנו. אנו מקווים שההסכם יוכרז בהקדם האפשרי".
ראש הממשלה יאיר לפיד יכנס מחר (רביעי) את ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט המדיני-ביטחוני) ולאחריה תתקיים ישיבת ממשלה מיוחדת.
בהודעה מלשכת רוה"מ נמסר כי "טיוטת ההסכם עומדת באופן מלא בעקרונות שהציגה ישראל, הן בתחום הביטחוני והן בתחום הכלכלי".
ראש הממשלה יאיר לפיד מסר כי "מדובר בהישג היסטורי שיחזק את ביטחון ישראל, יכניס מיליארדים לכלכלת ישראל ויבטיח את היציבות בגבול הצפון".
בלשכתו של לפיד עדכנו כי הוא הציג לפני מספר ימים לקבינט המדיני-ביטחוני את עקרונות ההסכם שמקובלים על ישראל, ודחה את הבקשות הלבנוניות לשינוי נוסף.
עוד נמסר כי במהלך סוף השבוע האחרון והחג, נעשו שיחות אינטנסיביות בהובלת המתווך האמריקאי עמוס הוכשטיין, מול לבנון ומול צוות המו"מ הישראלי בהובלת ראש המל"ל ד"ר איל חולתא, מנכ"ל משרד האנרגיה ליאור שילת ומנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז.
בשעות האחרונות ישראל קיבלה טיוטת הסכם שעומדת - כך לדברי לשכת רוה"מ - בכל הדרישות הביטחוניות, הכלכליות והמשפטיות שלה, בעקבות כך ראש הממשלה הנחה את מזכיר הממשלה שלום שלמה לכנס ישיבת קבינט ולאחריה ישיבת ממשלה מיוחדת שבה יובא ההסכם לממשלה לאישור ולהנחה על שולחן הכנסת.
ארצות-הברית, המתווכת בין ישראל ולבנון באמצעות המתווך עמוס הוכשטיין, העבירה אמש את הטיוטה הסופית של ההסכם ללבנון, שם דיווחו הבוקר כי סגן יו"ר הפרלמנט אליאס אבו סעב אישר כי הטיוטה עונה על כל הדרישות של ארצו.
זמן קצר לאחר מכן פורסמה הודעתו של ראש המל"ל, ד"ר איל חולתא על ההסכם הצפוי, לפיה: "כל דרישותינו נענו, השינויים שדרשנו תוקנו. שמרנו על האינטרסים הביטחוניים של ישראל, אנחנו בדרך להסכם היסטורי".
נשיא לבנון מישל עון צייץ כי "לבנון מרוצה מהנוסח הסופי של ההסכם. דרישותינו נענו. שמרנו על זכויותינו במשאבי הטבע שלנו. אנו מקווים שההסכם יוכרז בהקדם האפשרי".
העיתון הלבנוני 'אל אחבאר' דיווח הבוקר על הטיוטה הסופית שהתקבלה בלבנון כי כל סוגיות המחלוקת סביב שדה קאנא והגדרת קו המצופים - נפתרו. לפי הדיווח, הפיצויים שישראל תקבל מלבנון יהיו מרווחי חברת 'טוטאל' הצרפתית ולא מלבנון.
רועי קייס, ראש תחום העולם הערבי ב'כאן 11' דיווח הבוקר כי בנוגע לקו הצופים, לפי העיתון הלבנוני, היה דיון משפטי, טכני ולשוני שלעתים איים על ההסכם כיוון שהוא נוגע לכך שלבנון לא תכיר בשום גבול ימי עם ישראל אלא מדובר רק בהגדרת בלוקים במים הכלכליים של שני הצדדים.
לפי העיתון, מדווח קייס, הדיון נע בין הביטוי "המצב הקיים" שבישראל ראו בו הכרה לבנונית בערך של קו המצופים ואילו בלבנון רצו את הביטוי "המצב הנתון" שמדגיש את המשך הסכסוך בנוגע לגבול הימי בדומה ליבשתי. ארה"ב לחצה על לבנון אך בסופו של דבר סוכם לא יופקדו קווי גבול חדשים באו"ם, אלא האו"ם רק יעודכן דרך האמריקנים שהושגה הבנה.
ההסכם, כזכור, אמור להסדיר את הגבול הימי בין ישראל ללבנון, לאחר שישראל קבעה בעבר שהגבול עובר ממערב לראש הנקרה, ופרסה מצופי לאורך 5 ק"מ. מאגר הגז קאנא שרובו במים הכלכליים של לבנון - יהיה כולו של לבנון אך ישראל תקבל תמלוגים מהחברה הצרפתית שתקדח במקום, מאחר וחלק ממאגר הגז נמצא במים הכלכליים של ישראל.
הצגת כל התגובות