גוש הימין ממשיך להתחזק ולהתייצב על 61 מנדטים, כך עולה מנתוני סקר של 'דיירקט פולס', שפורסם הערב (ראשון) בערוץ 14, יצוין, כי גם בסקר שפורסם מוקדם יותר היום, גוש הימין משיג את ה-61 מנדטים.
על פי תוצאות הסקר שפורסם הערב, מפלגת הליכוד בראשות נתניהו, מקבלת רק 34 מנדטים, אך לעומת זאת מפלגת הציונות הדתית מתחזקת ל-11 מנדטים.
המפלגות החרדיות מצליחות לשמור על כוחן ומקבלות יחד 16 מנדטים, כאשר על פי החלוקה, ש"ס עם תשעה מנדטים ויהדות התורה עם שבעה מנדטים.
ראש הממשלה יאיר לפיד, שמיד לאחר כניסתו לתפקיד הרם, הוא זכה בסקרים ל-23 ואף 24 מנדטים, מאבד מעט מכוחו, ועל פי הסקר, מפלגתו מקבלת 21 מנדטים.
כחול לבן-התקווה החדשה, מתרוממת מעט בסקר הנוכחי ועמדת על 13 מנדטים והיא המפלגה השלישית בגודלה.
מי שעוד מצליח להתחזק בסקר, הוא אביגדור ליברמן מרשימת 'ישראל ביתנו', שמפלגתו מקבלת שישה מנדטים וזאת למרות הביקורת הרבה שהוטחה בראש המפלגה בשל היותו שר אוצר.
הרשימה הערבית המשותפת מקבלת חמישה מנדטים, כמו מפלגת רע"מ שגם היא עם חמישה מנדטים - וכן מפלגת העבודה בראשות מרב מיכאלי - שגם ניצבת על חמישה מנדטים.
מפלגת מרצ נמצאת על פי הסקר בגבול אחוז החסימה והיא מקבלת ארבעה מנדטים, לעומת זאת 'הרוח הציונית' של שקד והנדל לא עוברת את אחוז החסימה ומקבלת 2.4 אחוזים.
בחלוקה לגושים - גוש הימין ללא שקד עם 61 מנדטים, מפלגות הקואליציה עם 54 מנדטים ובתווך נמצאת הרשימה המשותפת עם כאמור חמישה מנדטים בלבד.
בסקר גם נבדק מי הם מצביעי הרוח הציונית ומהיכן הם מגיעים? - 40% מהם הצביעו לימינה המקורית בראשות נפתלי בנט, 37% נוספים מגיעים ממפלגות המרכז (כחול לבן, תקווה חדשה, יש עתיד וישראל ביתנו), ורק 12% הצביעו בבחירות הקודמות לליכוד. רק כ- 31% ממצביעי המפלגה החדשה מגדירים משייכים את עצמם לציונות הדתית, כאשר כל השאר מגדירים עצמם מסורתיים או חילונים.
הצגת כל התגובות