בשבוע הבא יגיע לישראל לביקור היסטורי הדוכס מקיימברידג': הנסיך וויליאם - בנם הבכור של צ'ארלס, נסיך ויילס, ושל דיאנה. זהו ביקור ראשון של נציג בית המלוכה הבריטי בישראל מאז הקמתה, כחלק ממסע אזורי שיכלול גם את ירדן והרשות הפלסטינית.
על פי הדיווח ב-ynet, ביקורו של הנסיך וויליאם בארץ, שיגיע ללא אשתו הדוכסית קייט, יכלול ביקור בכותל המערבי וביד ושם, פגישה עם ניצולי שואה, משחק כדורגל משותף עם ילדים יהודים וערבים, פגישה עם סטרטאפיסטים ישראלים ועוד.
הביקור באזור יחל בירדן ביום ראשון, ולמחרת ינחת הנסיך בנמל התעופה בן גוריון ויתקבל על ידי שר התיירות יריב לוין. את הערב הראשון בארץ יקדיש הנסיך למנוחה במלון המלך דוד בירושלים.
למחרת, יום שלישי, יבקר הנסיך ביד ושם ויניח זר באוהל "יזכור". בצהריים הוא ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה במעונם בבירה. לאחר מכן יגיע הנסיך לבית הנשיא וייפגש עם ראובן ריבלין.
בשעות אחר הצהריים של יום שלישי יגיע הנסיך למגרש ביפו וישתתף במשחק כדורגל בין ילדים יהודים וערבים מטעם מרכז פרס לשלום וחדשנות וארגון שער שוויון. לאחר ביקור במרכז העיר ביחד עם ראש העיר רון חולדאי, יקיים הנסיך קבלת פנים במעון השגריר הבריטי ברמת גן בהשתתפות 350 מוזמנים. הנסיך יברך את המשתתפים ודבריו ישודרו בין היתר בשידור חי ב-BBC.
ביום רביעי יבקר וויליאם במוזיאון בית העיר - שם ייפגש עם נציגים של חברות סטרט-אפ ויצפה בתצוגת חדשנות ישראלית. הוא ייפגש גם עם חבורה של צעירים ישראלים, יהודים וערבים. מדובר בצעירים שמעורבים בתחומי נוער, חברה וסביבה. הנסיך צפוי להשתתף גם באירוע תרבותי בתל אביב שפרטיו טרם פורסמו. ככל הנראה הוא יבקר גם בחוף ימה של תל אביב.
מיום רביעי אחרי הצהריים, תוכנית הביקור תעבור כהגדרת הבריטים ל"שטחים הפלסטיניים הכבושים" דבר שעורר ביקורת רבה בישראל שכן מדובר גם בביקור בירושלים המזרחית. הנסיך ייסע לרמאללה שם ייפגש עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. הוא ישתתף באירוע בו יפגוש צעירים פלסטינים. בערב יישא נאום מסכם בקבלת הפנים בביתו של הקונסול האמריקני בירושלים.
יום חמישי צפוי להיות השנוי במחלוקת: בהודעת ארמון קנזיגטון נכתב כי "התכנית של היום בשטחים הפלסטיניים הכבושים תחל בסקירה קצרה על ההיסטוריה והגיאוגרפיה של העיר העתיקה בירושלים מנקודת תצפית בהר הזיתים. הנסיך ייסע דרך קצרה מכנסיית מריה מגדלנה - שם יפקוד את קבר הסבתא-רבתא שלו, אליס פון באטנברג. היא זכתה לתואר חסידת אומות העולם לאחר שהצילה משפחה יהודית-יוונית בתקופת השואה. המשך התוכנית יוכרז בתאריך מאוחר יותר, אך יאפשר לנסיך להבין ולכבד את הדתות וההסטוריה של האזור". ההגדרה המעורפלת של התכנית תכלול בתוכה ביקור בכותל המערבי.
ישראל הביעה מורת רוח בפני הבריטים על הניסוח של הודעת הארמון, שלדעת גורמים מדיניים מי שעומד מאחוריה הוא ה"פוריין אופיס" - הלוא הוא משרד החוץ הבריטי הידוע לשמצה בכל הנוגע ליחסים עם ישראל. גורמים ישראלים אמרו לבריטים כי "לא אהבנו שכיניתם בהודעה את העיר העתיקה 'השטחים הפלסטיניים הכבושים', אך מאחר שאנו רוצים בהצלחת הביקור - לא נעשה מזה משבר".
גורמים בריטים בכירים אמרו בתגובה לביקורת כי "המונח שבו השתמש הארמון הוא בדיוק זה שבו השתמשה בריטניה במשך שנים לתאר את מזרח ירושלים. הנסיך ויליאם הוא אינו דמות פוליטית וכל מה שהוא רוצה בביקור הזה הוא לא לשנות את הסטטוס קוו. כל שינוי יעמיד אותו במצב בלתי אפשרי".
"הנסיך וויליאם רוצה לחוש את ישראל ולהכיר מקרוב את הישראלים. הוא רוצה להתחבר לישראלים ו'להיכנס להם מתחת לעור'. זהו הביקור הראשון שלו בישראל. יש לו קשר חזק ליהודים והרבה אמרו לו: סע לישראל ותחוש את ישראל בעצמך. תחוש את היצירתיות, החדשנות. הוא רוצה לשמוע סיפור אחר ולכן יפגוש גם צעירים וישמע על הפלורליזם".
שגריר בריטניה בישראל דייויד קוורי אמר בתדרוך לכתבים לקראת הביקור: "זה ביקור ראשון של נציג ממשפחת המלוכה, ואני מקווה שזה יהיה ביקור מוצלח וחגיגה ליחסים בין ישראל לבריטניה". השגריר קוורי ציין שאין לביקורו של הנסיך מסר פוליטי מכיוון שאינו דמות פוליטית, אלא "הוא יהיה פה כדי לראות אנשים ולקבל טעימה מישראל, מהתרבות פה". השגריר הוסיף שהדוכס "מצפה מאוד" לביקורו בישראל. בנוגע לכך שהביקור בירושלים מוגדר כ"שטח פלסטיני כבוש", אמר השגריר כי זו הטרמינולוגיה הקבועה זה שנים רבות של בריטניה.