כיכר השבת

"לפיד שחצן, נתניהו הפגין חולשה"

השר לעניינים אסטרטגיים, מתייחס לתקרית בה נדרש על ידי שר האוצר יאיר לפיד לעזוב דיון של הקבינט המדיני בטחוני: "זו שחצנות ויהירות" אמר והוסיף: "גם נתניהו הפגין חולשה" (פוליטי)

| 5 | כיכר השבת |
לפיד ונתניהו
לפיד ונתניהו (צילום ארכיון: פלאש 90)

השר לעניינים אסטרטגיים יובל שטייניץ, הגיב במהלך ראיון ל'פגוש את העיתונות' בערוץ 2, לתקרית במהלכה ביקש ממנו לפיד לעזוב את דיוני הקבינט המדיני-בטחוני: "האיש מכהן כשר במשך שלושה חודשים בלבד. הוא מגיע 'לקודש הקודשים' - הקבינט המדיני ביטחוני, מבלי שהיה במבשלה הקודמת והוא לא יודע איך זה פועל. הוא נוהג כמו אדם שסבור שמגיע לו הכל".

שטייניץ הוסיף וציין כי מדובר ב"שחצנות ויהירות של לפיד". לדבריו, הדבר דומה לניסיון של אדם לכתוב דוקטורט עוד טרם סיום לימודי תואר ראשון.

"אני לא מנקה את ראש הממשלה" אמר שטייניץ, "הוא היה צריך לנהוג אחרת. הוא הפגין חולשה וטעות בשיקול הדעת. התנהלותו צריכה להיות כזו שמבהירה מי בעל הבית".

בעניין תקציב המדינה אמר שטייניץ: "אמרתי ללפיד בחפיפה שני דברים מהותיים שעל שר אוצר לזכור: הראשון - לוותר על הפופולאריות ועל הרדיפה אחר התקשורת והסטטוסים בפייסבוק. השני - להעמיק ולא לקבל החלטות כלאחר יד. בכל הקשור לעידוד השקעות בפריפריה ובעידוד הצמיחה - היתה כאן כניעה ללחץ תקשורתי".

שטייניץ התייחס למינויים הנכשלים של שני נגידי מדינה ואמר כי מדובר ב"סיפור עצוב, אני מכיר את שני האנשים פרנקל וליידרמן, שניהם מועמדים מצויינים, כלכלנים מהשורה הראשונה. אי אפשר לצפות מרה"מ ושר האוצר להפעיל משרד חקירות ולחקור 10 שנים אחורה לקראת כל מינוי".

"יכול להיות שעכשיו צריך לפרסם לקראת המינוי מודעה תחת הכותרת 'דרוש מלאך לתפקיד נגיד בנק ישראל, אין ספק שצריך למצוא אדם כשר ונקי לתפקיד, אך אם מחפשים גלאט - זה כבר סיפור אחר. צריך לוודא שעכשיו לא ייפסלו מינויים של אנשים ראויים שמעוניינים להתמנות לתפקידים בשירות הציבורי רק בשל מכתבים אנונימיים שמופצים באוויר".

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
עם טיפש אל תיטפש. אדם חכם לא מגיב מהבטן הכואבת אלא מהשכל הישר. למה לקלל ולמרוח שטויות המעידות על האומר מה הוא באמת? זה אחראי על איסטרטגיה? לא היינו שמים אותו אחראי על השרותים בכנסת. אלו אמירות ברמה של גפני את פרוש את ליצמן. מצטרף לברוורמן - יאני רציניים אבל חנטרישים במציאות האפורה.
יוסי
4
הוא מפחד מהפילוסוף שיראה שהוא כלומניק
עוז ברנט
3
מהשחצן היהיר והמנופח הזה
דודי

הצגת כל התגובות

2
רק בור ועם הארץ יכול להשוות ישיבה של חבורת ליצנים בני בליעל עם קודש הקודשים. בקרוב מאוד נחזה במפלת שלטון הכפירה של הערב רב אכי"ר ! אני יודע שלא תפרסמו את תגובתי כמו רבות אחרות כי אתם לחיות בשקר !
מרדכי לא יכרע
1
נכונים הדברים שאמר שטייניץ על לפיד, יהיו נכונים הדברים שיאמר לפיד על שטייניץ.
ForeverNoob
אולי גם יעניין אותך
פוליטי מדיני