בסוף השבוע האחרון קרה מקרה מזעזע בתוככי עזה הנופלת: לוחמים זיהו בטעות חטופים ישראלים כמחלים וירו בהם. כאב לב פולח לב, לאחר יותר משבעים ימים בשבי, הם לא זכו להגיע הביתה ונהרגו לצערנו מאש דו"צ.
אבל המלחמה הזו אסור לה שתיפסק. מדינת ישראל יצאה לחזית במטרה ברורה לקעקע את אויבי ישראל שבאו להרוג אותנו ולכלות את כל מי שבשם ישראל יכונה, ולכן אנחנו חייבים להמשיך, עד הסוף.
מטבע הדברים, ברשתות החברתיות השתוללו השבוע פעילים מטעם עצמם באשר לטיב המלחמה והשלכותיה. אחד האיומים הנשמעים גם מעל גלי האתר: נאשים אתכם בהאג.
אז קודם אני רוצה ליידע את התובעים הנכבדים על דעת עצמם שישנם שני בתי דין בינלאומיים בהאג. יש את ICJ (International Court of Justice) שתפקידו "מתן פסקי דין בסכסוכים בין מדינות לאחר הסכמתן מראש של המדינות הרלוונטיות". אז קודם יש לדאוג ולוודא שישראל תסכים מראש להשתתף בדיון.
ויש גם את (ICC (International Criminal Court שעוסק בעיקר ב"פשעי מלחמה; רצח עם; פשעים נגד האנושות ופשעי תוקפנות". אז אם לבית הדין בהאג הזה הכוונה – אז יש לתוקפים שלנו זכות קדימה להישפט שם, כי רק בזכותם יצאנו למלחמה: כוח הנוחבה של חמאס.
כבר ב-2019 כתב ראש הממשלה בנימין נתניהו באיגרת למנהיגי העולם על בית הדין האחרון: "הפכו את בית הדין לנשק פוליטי נגד ישראל ונגד הקשר לארצנו". אז אין בעיה, אם יש כמה ישראלים, שרואים לנכון להעמיד את המדינה וראשיה בפני בית דין פוליטי, שיערב להם.
וסתם נתון מעניין שאפשר למצוא בויקיפדיה: מיום תחילת פעילותו של בית הדין ועד חודש ספטמבר 2022 נפתחו בו סך הכול 30 בדיקות מקדמיות ביחס ל־25 מדינות. מתוכן 10 בדיקות מקדמיות נסגרו ללא פתיחת חקירה. המשמעות היא שבעשרים שנות פעילות, הישגי בית הדין בהשגת הרשעות על הפשעים החמורים הקבועים באמנת רומא דלים מאוד עד כמעט לא קיימים.
בקיצור, מי שמשעמם לו שיילך קודם ללמוד את הנתונים, איך מגישים, למי מגישים, מי המגישים, ואחר כך, אם עדיין משעמם לו, שיילך להגיש, ושיהיה לו בהצלחה.
- הכותב הינו עו"ד וטו"ר, חבר הנהלת מועצת יד ושם ויו"ר מאזני צדק
הצגת כל התגובות