כיכר השבת

סייעת קיבלה חצי מהשכר שהגיע לה - הגן ישלם ביוקר

עובדת שהועסקה כסייעת בגן חרדי מטעם עמותת "בני ציון" טענה שתנאי העסקתה לא הושוו לתנאים המקובלים במשרד החינוך שלא כחוק. המעסיקה סברה שכמוסד לא רשמי היא לא צריכה להשוות את התנאים, אך היא טעתה (משפט)

| 22 | כיכר השבת |
הגן ישלם ביוקר. אילוסטרציה
הגן ישלם ביוקר. אילוסטרציה (צילום: Nati Shohat/Flash90)

בית הדין לעבודה בתל אביב באחרונה קיבל את חלק הארי של תביעת סייעת בגן ילדים חרדי בחולון, וחייב את המעסיקה לשלם לה כ-245 אלף שקל. השופט תומר סילורה הסביר כי השוואת התנאים "נועדה להבטיח כי כח האדם במוסד החינוכי הלא רשמי לא ייפול ברמתו מכוח האדם במוסד החינוכי הרשמי".

התובעת הועסקה כסייעת בין השנים 1997-2015 בעמותת "בני ציון" המעניקה שירותי חינוך לגנים חרדיים.

לדבריה, במשך כל התקופה האמורה, היא קיבלה שכר נמוך ביחס לשכר שהייתה זכאית לקבל בהתאם לחוק, ובעוד שעובדי הוראה במוסדות רשמיים מקבלים שכר במהלך חופשת הקיץ, היא אולצה לצאת לחופשה ללא תשלום.

התובעת סיפרה כי ביקשה להתאים את תנאי העסקתה לאלה המקובלים במוסדות החינוך הרשמיים, אולם סורבה. כמו כן, לטענתה מתכונת השכר שלה שונתה באופן פתאומי לשכר שעתי – דבר שלטענתה פגע בשכרה ונחשב להרעה בתנאים, בייחוד לאור העובדה שהייתה בהיריון באותה העת.

זמן קצר לאחר ששבה מחופשת הלידה, התובעת עזבה את מקום העבודה לטובת הטיפול בבנה וקיבלה פיצויי פיטורים בסך 54,153 שקלים.

בתביעה שהגישה בספטמבר 2015, היא ביקשה להורות למעסיקה לשלם לה את מלוא התנאים שהייתה זכאית לקבל בזמן שעבדה אצלה, בהתאמה לתנאי ההעסקה במוסדות החינוך הרשמיים, וביניהם: הפרשי פיצויי פיטורין, פנסיה, קרן השתלמות, דמי ביגוד ועוד. בנוסף, היא ביקשה 25 אלף שקל כפיצוי עבור ההרעה בתנאים בזמן שהייתה בהריון.

אלא שהמעסיקה עמדה על כך שהתובעת לא הייתה זכאית להשוואת התנאים, בין היתר משום שסייעות לא נחשבות לעובדות הוראה, ומכל מקום, לטענתה, היא שילמה לה את מלוא זכויותיה.

עו"ד אורנה שמריהו. באדיבות המצלם

החוק ברור

השופט סילורה הסביר תחילה כי אף שהמוסד בו עבדה התובעת לא נחשב לרשמי, הוא מקבל מימון ממשרד החינוך, והדין הקיים בעניין השוואת השכר הוא ברור, וחל הן על שכרם של עובדי הוראה והן על שכרם של עובדים אחרים במוסדות החינוך המתוקצבים.

משנקבע כי התובעת הייתה זכאית להשוואת התנאים, השופט התרשם כי בעוד ששכרה עמד על 3,300 שקלים בממוצע, הוא צריך היה להיות 6,050 שקלים.

מכאן, הוא פנה לבחון מהם הרכיבים בגינם היא זכאית לתוספת תשלום ומהם הרכיבים שכלל לא שולמו לה. בהקשר זה, נקבע כי התובעת זכאית למלוא השכר עבור חודשי הקיץ, דמי ביגוד וכן לקרן השתלמות. כמו כן, היא זכאית לתוספת תשלום לפנסיה ולפיצויי הפיטורים שקיבלה.

בהמשך, השופט סילורה לא שוכנע כי מתכונת ההעסקה של התובעת שונתה לרעה עם חזרתה מחופשת הלידה, ולכן דרישתה לפיצוי ברכיב זה נדחתה.

בסופו של דבר, המעסיקה חויבה לשלם לתובעת 434,121 שקלים בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 שקלים.

עורכי דין דיני עבודה • לפסק הדין לחץ כאן

הכותבת: עו"ד אורנה שמריהו עוסקת ב- דיני עבודה

אתר המשפט הישראלי פסקדין

* הכותבת לא ייצגה בתיק.

** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

תוכן שאסור לפספס
22 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
קשר השתיקה הפוליטי של ועדת החינוך בכנסת , היה סיפור קשה של מנכל עמותה שהחזיק כמה גנים ותתים ובתי ספר בבני ברק שבביקורת העמותה התגלה על משכורות גבוהות שמשך לעצמו לאימו ולאישתו למרות שלא עבדו כלל ישבו בבית וקיבלו משכורות כביכול על שיעורי בית "בבית" מה עשתה המדינה בעניין כלום! המורות החרדיות נעשקות ושו
10
כל הכבוד לתובעת שאזרה עוז ועמדה על זכויותיה הבסיסיות !!
משחקים במשכורות המלמדים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
העושק שם חוגג
9
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)

הצגת כל התגובות

8
הגיע הזמן לתת למשרד החינוך לעשות סדר ולהעיף את כל העסקנים האלה שעושים כספים על חשבון החלשים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
7
אני למדתי לתואר ראשון 4 שנים ואני מקבלת 6.5 אלף משהו פה נראה לי כמו ניצול מצד העובדת ומצד הערכאות שפועלות נגד רשת חרדית (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
6
קורא לכל הסייעות לתבוע אותם . לידיעתכם : 1. מפטרים אותן כל קיץ על מנת שלא יצברו ותק בעבודה . 2. מחתימים אותן מראש על חוזה שהן מסכימות להרעת תנאים. 3. לא משלמים הוצ' ביגוד 4. לא משלמים עבור הבראה . ...................... אין פיצויי פי
חוזה הכולל תנאים מקפחים ואין אפשרות לותר על זכויות מכוח חוקי מגן.
כל הכבוד לאותה אחת אבל אני יודעת שיש עוד מאות של נשים שמפחדים לפתוח את הפה שמע... יעילות אותן ממקום עבודתם ויסלחו את הילדים שלהם בקיצור הם מעדיפות לסגור את הפה ו... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
5
לכאורה זה שלא כדין א, אסור ללכת לערכאות ב, היא הסכימה לעבוד בתנאים אלו, ואין לה כל הצדקה לתבוע את הכסף שמגיע לה רק לפי חוק המדינה אשמח לקבל הבהרה או ידע...
א. אסור לגנוב מעובדים. ב. עובדים ש"מוותרים" על זכויות בסיסיות עושים זאת אך ורק מתוך אונס גמור ולכן גם אליבא דדינא אין ל"וויתור" כזה כל תוקף. בכל מקרה אפילו עבד עברי זכאי ע"פ ההלכה ליותר זכויות ממה שמקבלים חלק מהעובדים שהתואר היותר ראוי להם הינו עבדים............
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
3
נראה לי שצריך להכניס את כל המנהלים לכלא הם גונבים גם מהמדינה גם מההורים וגם מהמורים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
אנחנו עושות את העבודה השחורה ומנוצלות ומקבלות מינימום..שיחקה אותה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
מעלים עין מקיפוח עובדי הוראה ???? ניתן ליזום ביקורות פתע בעמותות ולתחקר את נושא השכר !! כמו כן ניתן ליזום תחקור עובדי הוראה אשר יחשוף את הקיפוח .. די לקשר השתיקה ולטיוח!!!!!!!!!!!!!!
סגן סר החינוך מאיר פרוש ושאר החכי"ם החרדים המתיימרים להיקרא נציג ציבור ?! התשובה ברורה : הם מייצגים את מנהלי המוסדות..........
אולי גם יעניין אותך
משפט