
שוב צנזורה: ביטאון ש"ס "יום ליום" מצנזר השבוע בעיתון שיצא הבוקר (חמישי) את שמו ותמונתו של הראשל"צ הגאון רבי שלמה משה עמאר ומזכיר את הראשל"צ הרב הראשי לישראל הגאון רבי יצחק יוסף.
אתמול (רביעי) התקיימה שמחת ברית המילה באולם 'בית ישראל' לנכד המשותף של הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף והראשל"צ הגאון רבי שלמה משה עמאר.
כלי התקשורת דיווחו על האירוע, שהיה נראה כלפי חוץ כאירוע מאחד, שני הראשל"צים נעמדו זה לצד זה במהלך כל טקס הברית ואף לחצו ידיים ואיחלו "מזל טוב" זה לזה.
אך ב"יום ליום" החליטו להתעלם מנוכחותם של שני הסבים ובדיווח על ברית המילה השמיטו את שמו של הרב עמאר ואת תמונתו.
וזה לשון הדיווח המצונזר בעיתון הספרדי 'יום ליום': "אל אולמי בית ישראל בירושלים, הגיעו נכבדים רבים לשמוח בשמחת ברית המילה של מורינו הראשון לציון הגאון הגדול רבי יצחק יוסף, בן לבנו הגאון רבי עובדיה יוסף".
קוראי 'יום ליום' שרצו לדעת את שמו של הרך הנולד, לא מצאו זאת בעיתון, גם זה צונזר. הסיבה? ויקרא שמו בישראל "שלמה מש"ה, על שם הרב שלמה משה עמאר.
צנזור תמונתו ושמו של הגר"ש עמאר עורר סערה גדולה הבוקר בקרב רבים בציבור הספרדי מנויי 'יום ליום', שהחליטו לצאת במאבק נגד ביטאון ש"ס ולקרוא לחרם על העיתון ולביטול המנויים.
"בושה וחרפה", נכתב בהודעה שהופצה הבוקר בקרב מנויי 'יום ליום': "היום מתפרסמים תמונות תוך כדי צנזור תמונתו של הראשל"צ הרב עמאר, עד מתי?".
בהמשך ההודעה נכתב: "עד מתי עיתון שהיה סמל לשופרו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל נהפך לעיתון מסית ומדיח נגד גדולי ומאורי הדור שליט"א. על ידי שבבניקים שרחוקים מיהדות ויראת ה'".
בסיום נקראים מנויי העיתון: "לבטל את המנוי לאלתר".
אחד ממנויי העיתון שמפיץ את ההודעות אמר ל"כיכר השבת": "אתמול כולם שמחו שראו את הדיווח על אחדות, גם אם היא רק בתמונה, למה 'יום ליום' שצריך להיות סמל אחדות הפך לסמל שמפלג וקורע את הציבור הספרדי מבפנים".
"דרעי מצהיר שהוא רוצה להקים עיתון יומי", מוסיף המוחה: "בשביל מה? לפלג כל בוקר? לא מספיק רק בסופי שבוע?".
עורך "יום ליום" יצחק קקון סרב להגיב.
יום ליום: "מרן הגר"ע יוסף עצמו בסוף ימיו נתן הוראה מפורשת לעיתון שלא להכניס את הרב עמאר"
עורך מדור "פיסטוקים" שם פורסמה התמונה והגר"ש עמאר צונזר מסר בתגובה ל"כיכר השבת": "אני קיבלתי את ההחלטה ואני לא חושב שעיתון "יום ליום" שופרו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל צריך לפרסם תמונות של מישהו שיצא נגד מרן הגר"ע יוסף בסוף ימיו שמרן אמר עליו דברים קשים ביותר, אני לא יכול למחול על כבודו.
"הרב עובדיה בעצמו בסוף ימיו נתן הוראה מפורשת לעיתון יום ליום, שלא להכניס את הרב עמאר לעיתון לאחר שיצא נגדו בבחירות לרבנות.
"גם ביתד נאמן או בכפר חב"ד לא היו נוהגים אחרת עם מישהו שהיה יוצא נגד הרב שלהם" לשון התגובה.
כזכור, בשבוע שעבר, בצל הסערה הרבה שעורר מכתבו של נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן, שנחשף ב"כיכר השבת", בו אסר לבנות ללמוד במכללות החרדיות, עורר "יום ליום" סערה משל עצמו כאשר בחר להתעלם מהמכתב ולא פרסמו בעיתון, למרות ייעודו של העיתון לשמש כשופרה של התנועה ולהביא לציבור את דבר נשיא המועצת.
יתירה מכך, גורם בכיר המקורב לנשיא מועצת חכמי התורה ביקש מבכירי העיתון לפרסם את מכתב הגר"ש כהן, אך בעיתון סירבו לפרסם את המכתב.
גורם בעיתון הביע זעם בשיחה עם "כיכר השבת": "לא יתכן שאנחנו כביטאון ש"ס לא נציג את דעתו של מנהיג רוחני מכהן, אין לנו זכות קיום אם מכתב הוראה כל כך חשוב לא מתפרסם. אני מאוד מקווה שבשבוע הבא יפרסמו ומדובר רק בטעות טכנית ולא יד מכוונת".
מנגד, בכיר ב"יום ליום" טוען כי כל עוד הגר"ש כהן בעצמו לא העביר הוראה לעיתון הרי שהם לא מפרסמים את המכתב. "לא כל מכתב נועד לפרסום בפני הציבור", הוא טוען.
הצגת כל התגובות