כיכר השבת

הגר"ע נתן צ'אפחה, הכתבים נמסו

שני כתבים לענייני חרדים, יאיר שרקי ועקיבא נוביק, קבלו את ברכתו של מרן הגר"ע יוסף ופרסמו את תמונותיהם במחיצת הרב. התמונות עוררו מיני סערה ברשת החברתית (ברנז'ה)

| 35 | כיכר השבת |
יאיר שרקי אצל הגר"ע יוסף
יאיר שרקי אצל הגר"ע יוסף (צילום: יעקב כהן)

בשעות הערב המאוחרות של יום חמישי, פרסמו שני כתבים לענייני חרדים, יאיר שרקי מ'גלי צה"ל' ועקיבא נוביק מ'ידיעות אחרונות', את תמונותיהן במחיצת מנהיגה הרוחני של תנועת ש"ס, מרן פוסק הדור הגאון רבי עובדיה יוסף.

השניים נראים כפופים וכנועים מול הגר"ע יוסף, אשר העניק להם סטירת חיבה והרעיף ברכות על ראשם, וזאת לאחר ביקורם של שני הרבנים הראשיים הנבחרים במעונו.

פרסום התמונות, יצר מיני סערה ברשת החברתית, כאשר לא מעט בחרו למתוח ביקורת על-כך שהכתבים הצטלמו בצורה כזו על-יד מי שנחשב למושא סיקורם.

העיתונאי יהודה שלזינגר, כתב לענייני חרדים של 'ישראל היום', מתח ביקורת על התמונות, וכתב בדף הפייסבוק שלו: "האם הייתי מצטלם מתברך ומצ'תפח על ידי אחד מבכירי המסוקרים על ידי? האם אודי סגל היה מקבל ברכה מראש הממשלה? האם מתן חודורוב היה מצ'טפח עם יאיר לפיד בפומבי?".

"התשובה שלי היא שאולי כן במסגרת יחסי עבודה בו צד מסקר ומסוקר מכירים ומדברים באופן קבוע ושוטף. לגבי רב חשוב ולא נגיש שלא ניתן להציג לו שאלות קשות וברכה ממנו נחשבת כזכות של הכתב, וואלה לא יודע", כתב שלזינגר.

אחד הגולשים הגיב בדף הפייסבוק של נוביק וכתב, ספק בהומור ספק ברצינות כי "שוב הציבור הדתי לאומי מתכופף בפני ש"ס...". גולש אחר הוסיף וכתב: "זהו, מתה העיתונות החוקרת, תמורת נגיעה ב'רבי'".

גולש נוסף תהה: "למה אחרי איך שהוא מדבר על הציבורי שלנו ועל גדולי ישראל מהציבור שלנו אתם מעריצים אותו כל כך??", ונוביק מיהר להשיב כי "מבחינה תורנית הרב עובדיה הוא ללא ספק גדול הדור ולכן אני מכבד אותו", תוך שהוא מוסיף בביקורת על שפתו של הרב.

בתגובה לביקורת, כתב יאיר שרקי בדף הפייסבוק שלו: "ברכה מהרב עובדיה הייתי שמח לקבל גם לפני עבודתי ככתב וגם הרבה אחרי שאפרוש. הוא אדם ענק בסדר גודל היסטורי. בעוד מאות שנים יזכרו אותו בעולם היהודי לא בגלל ש"ס או הקללות, אלא בגלל 'יחוה דעת' ו'יביע אומר' שקנו את מקומם בארון הספרים היהודי. בגלל פסיקת ההלכה השיטתית והמקלה. בגלל הכתפיים ההלכתיות, האומץ והחדשנות".

"לברכה כזאת, אין שום קשר לעבודה המקצועית. מי שמאזין לגל"צ שומע שש"ס, הרב עובדיה ובניו לא זוכים אצלי להנחה אחת", מוסיף שרקי, "ומי שמשווה בין הרב עובדיה לנוחי דנקנר לא מבין כלום בשני האישים הללו, וגם לא מבין ברלוונטיות של מגע אישי איתם".

ומה דעתכם על התמונות והברכה שקיבלו העיתונאים? טקבקו

תוכן שאסור לפספס
35 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
20
אין כמוהו
גדי
19
צאפחה מהרב עובדיה זה ברכה
דידי
18
זה זכות לכולי עלמא
חיים

הצגת כל התגובות

17
אין כמו מרן בעולם שליזינגר מקנא קנאת מוות שלא זכה לראות את מרן כנראה לא מגיע לו
ינקי
16
לצאת ולהציל חיי עם ישראל בצבא אסור, אבל לסגור את הגמרא לשם צ'פחה לכתבי עיתונות - זה דבר אחר, פיקוח נפש ממש.
מיכה גרוס
15
ויגן עליהם מכל האוייבים מבית ומחוץ
רחים רבנן
14
קדושות של הרב.
יוחאי
13
הוא גדול הדור, אבל הליטאים אנשי יתד נאמן לעומת זאת, עיניים להם ולא יראו אוזניים להם ולא ישמעו כמוהם יהיו קוראיהם ורבניהם וכל אשר בוטח בהם. אמן כן יהי רצון
לא מקובל
רק תיקון טעות... אין כזה דבר יתד נאמן...יש יתד לא נאמן!
ישראלית
ועיין ברש"י ריש פרשת נח עה"פ צדיק היה בדורותיו וד"ל
ר' נחמיה
12
מדברי הגר"ע ערב גירוש גוש קטיף: [מאתר חלמי"ש]. "רבים שאלו אותי מה להצביע, ואני מוכרח לענות - אני רואה בזה סכנה, פיקוח נפש, תקדים מסוכן מאוד". "אם ראש הממשלה יבצע את תוכנית ההתנתקות, מה יאמרו הגויים? 'האינתיפאדה הועילה, הטרור הועיל, הנה קיבלנו פרס, הנה הברחנו את היהודים. למה לנו משא ומתן?' כך יאמרו ה
כובש ארץ ישראל
11
מה זה מעניין??????????
תוהה לעצמי
10
עבודתם
חיים
9
עובדי עבודה זרה
James
8
מעניין למה הרב ליטף הרשעים בני עמלק ההולכים עם כיפות סרוגות.האם שמע לעצת בנט לעשות תשובה?
משה
7
עקיבא נוביק מקבל טובת הנאה מהקריה האקדמית אונו בתנאי שלא יפרסם נגד הקריה האקדמית אונו דברים שלילים, הוא עושה את מלאכתו נאמנה ולכן לא תמצאו אף פרסום בידיעות אחרונות שנכתב נגד הקריה האקדמית, תבדקו אותי.
אבי
6
איזה דיון מוזר. מי לא שמח לקבל ברכה ממרן פאר הדור שלנו? גם גדולי הליטאים שהפכו למקצוע את השנאה והבוז למרן לא יהססו לקבל ממנו ברכה..לפחות אם גרוסמן לא יהיה באיזור...
יאיר
5
אתם באמת משווים?? ברור שעם יאיר לפיד או עם ראש הממשלה לא היית מצ'טפח, אבל הרב עובדיה הוא גדול הדור, וצ'פחה וברכה ממנו זה קדוש, להבדיל מרה''מ ומיאיר לפיד.
אליה
4
עובדיה לכל הדראקים שהזכרתה שם אתם אין לכם טיפת יהדות זה משהו מדהים קצת פורופורציות בשביל "הסיקור" שלכם אתם מסוגלים גם לבקר את הקב"ה או תנאים, אתה יודע שבבא מאיר (אם אתה יודע מי זה בכלל)אמר על הרב עובדיה שיש לו לשון ושפה של הראשונים. אתם גמורים לגמרי"סיקור מסוקר" השמאולנים פה במדינה גמרו עליכם.
יוסי
מה יש יש לצפות..העיתונאי ...הכי מכוער..זה שלזינגר...וככזה דבריו הבל וזבל.סופו שימות מקנאה....
מלך מלך
3
ישר כוח על דבריך האמיתיים הצדק איתך וכולם יכולים לדבר רק מי שמבין מה זה יביע אומר יכבד אותך וכל שכן את הרב הגדול העצום לא חושב שאפשר להשוות אותו או לדבר בכלל באותו סאגה עם ראש ממשלה נוחי אלו לדעתי אנשים טיפשים ורצוני להעיר לך ולומר שכל מה שהרב אמר קודש קודשים הההההככככככככככככללללללל אבל בגדול יי
אסף
2
מי יתן ויהיה לי חסד כזה עמדי?
דוד
1
מחלל שבת לגדול הדור, תסכנמו איתי למרות שאתם לא מאמינים בתורה
יהודי מאמין!
אולי גם יעניין אותך
עיתונות ומדיה