בבג"ץ התקיים היום (ראשון) דיון חמישי במסגרת העתירה שעניינה הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה. העתירה הוגשה ע"י הארגונים גישה, האגודה לזכויות האזרח, המוקד להגנת הפרט, עדאלה ורופאים לזכויות אדם, הדורשים בעתירתם כי בג"ץ יורה למדינה לאפשר גישה חופשית לסיוע הומניטרי ולספק את כל הדרוש להישרדות האוכלוסייה האזרחית.
עו”ד אסנת כהן ליפשיץ, המייצגת את העותרים, טענה בדיון: “המצב של האזרחים ברצועת עזה מזעזע, מבקשות להזכיר שהעתירה הוגשה כעתירה דחופה ב-18 במרץ. לאורך התקופה המאוד ארוכה, המצב של האוכלוסייה האזרחית המוגנת בעזה הולך ומתדרדר והופך לגרוע. אנחנו שומעים זאת לא אחת מהארגונים הבינלאומיים”.
ראש מחלקת מבצעים במתפ"ש, אל"מ מלי מאירי אמרה בדיון: "תופעת הביזה היא באחוזים בודדים והמאפיינים שלה שונים מתחילת המלחמה. 100 המשאיות שנבזזו זה היה חד פעמי ואפרט על כך בדיון החסוי. אנחנו מצליחים להכניס כל חודש למעלה מ1000 משאיות של סיוע. פתיחת מעבר כיסופים הוא ציר קצר של 4 ק"מ שיאפשר הכנסה של סיוע הומניטרי וימנע ביזה ובצורה מאובטחת. כך גם אנו פועלים בכרם שלום ובארז".
נציג המתפ"ש אמר בדיון, כי "יחידת המתפ"ש תחת פיקודי עובדת מתחילת המלחמה לקדם את המאמץ ההומניטרי, אלו הערכים של מדינת ישראל וצה"ל וזו חובתנו המוסרית. אנחנו מחוייבים למשימה שהוטלה עלינו על ידי הדרג המדיני".
לאולם הדיונים הגיעו גם משפחות שכולות וחטופים המתנגדים להכנסת הסיוע ההומניטרי, "מטורף שמדינת ישראל מעבירה סיוע לחמאס ותומכת ומאכילה את הטרור. האם החטופים שלנו מקבלים סיוע הומניטרי?" זעקה האם השכולה , גליה חושן, אמה של הדר הי"ד שנרצחה בנובה ע"י החמאס.
במהלך הדיון, בעקבות זעקותיהם של המשפחות השכולות, נוכח הדיון המקומם ב"דאגה" לאזרחי עזה בזמן שהחטופים נמקים במנהרות, הורה השופט יצחק עמית לנוכחים בדיון להתפנות מהאולם בכדי לקיים דיון במעמד צד אחד. משראה שלא נענה - פנו השופטים ויצאו להפסקה עד שהאולם התפנה.
הצגת כל התגובות