מעל 1000 בני משפחות שכולות יוצאים בקריאה נגד מכתבי הסרבנות ועצירת המלחמה: "עצירת המלחמה - סכנה חמורה לביטחון ישראל"
בני משפחות שכולות ממלחמת חרבות ברזל, ממלחמות קודמות ופעולות האיבה, תוקפים בחריפות קריאות לסרבנות ולעצירת המלחמה.
במכתב שעליו חתמו מעל 1000 בני משפחות של נופלים, הודגש כי אסור לעצור את המלחמה לפני עמידה מלאה בכל מטרותיה – השבת החטופים, חיסול האויב והבטחה כי עזה לא תהווה איום על מדינת ישראל.
מאחורי המכתב עומדות משפחות שכולות מפורום הגבורה, בו חברות מאות משפחות לחיילים שנפלו במלחמת חרבות ברזל, אליהן כאמור הצטרפו עוד משפחות שכולות בהן בני משפחות של נרצחי הנובה, משפחות לנופלים מצוק איתן וממלחמות נוספות וכן נרצחים בפעולות איבה.
במכתב עליו חתמו המשפחות נכתב, "לפני כשנה וחצי אויב אכזר, מר ומסוכן יצא למסע הרג, אונס ושחיטה בבני עמנו. ילדים, גברים, נשים וטף, נאנסו, נשחטו, נשרפו, נחטפו ועברו טבח נוראי שעם ישראל לא עבר מאז שואת אירופה הנוראית. מיד לאחר מכן יצאנו למלחמת קיום, מלחמה שנכפתה עלינו, מלחמה שאין צודקת ממנה – מלחמה למען השבת אחינו החטופים ולמען החזרת הביטחון בדרום ובצפון ובכל חבלי ארצנו. מאות אלפים עזבו את ביתם ומשפחתם ויצאו כולם יחד להבטיח כי לעולם לא עוד, וכי לעולם אזרחי ישראל לא יעמדו בסכנת טבח נוסף. ההישגים רבים, אך המשימה טרם הושלמה. עצירת המלחמה כעת – משמעותה סכנה חמורה לביטחון ישראל, וספירה לאחור לטבח ח"ו הבא".
"אסור לעצור את המלחמה לפני עמידה מלאה בכל מטרותיה – השבת החטופים, חיסול האויב והבטחה כי עזה לא תהווה איום על מדינת ישראל. יקירנו יצאו למלחמה למען הניצחון, למען הביטחון, ולא שבו, ואנו נעמוד על כך שצוואתם תתמלא ותקויים", כתבו.
לסיום שלחו חיזוק למממשלה ולעומד בראשה "אנו מחזקים את ממשלת ישראל והעומד בראשה – אל תעצרו, המשיכו ונצחו את המלחמה", הוסיפו בני משפחות הנופלים.