כיכר השבת

טרור בצפון

נרצח כבן 85 וחייל צה"ל פצוע קשה בפיגוע משולב ליד יקנעם

פיגוע קשה התרחש הבוקר (שני) בכביש 66 ליד צומת התשבי, כאשר מחבל תושב ואדי ערה ביצע מתקפת טרור של דריסה, דקירה וירי | הוא נוטרל מיידית על ידי כוחות משטרה ששהו במקום | משה חיים הורן מקיבוץ הזורע בן 85, נרצח לעיני בנו, הפצוע הוא חייל שפונה לבית החולים במצב קשה ומשפחתו עודכנה (חדשות)  

| 25 | כיכר השבת |
הכתבה פורסמה ב-

This browser does not support the video element.

זירת הפיגוע בכביש 66 (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
הנרצח משה הורן הי"ד (צילום: מהרשתות החברתיות / באדיבות )

אירוע קשה התרחש הבוקר (שני) בכביש 66 בסמוך לצומת התשבי, כאשר מחבל ארור ביצע פיגוע משולב במתווה משולב - דריסה, דקירה וירי.

על פי הדיווחים, המחבל נסע בכביש ליד צומת התשבי, ראה חייל צעיר כבן 20 בתחנת אוטובוס, ופגע בו עם רכבו. לאחר מכן המחבל יצא מהרכב ודקר אותו באמצעות סכין, הפציעות המשמעותיות של החייל הצעיר הן כתוצאה מהדקירות.

בהמשך, המחבל הוציא נשק ארוך וירה ברכב שנסע בנתיב הנגדי. הנהג לא נפגע מהירי, אבל אביו משה חיים הורן בן 85 מקיבוץ הזורע נרצח כתוצאה מהירי.

משה (מוסה) חיים הורן הי"ד, היה אב ל- 4, וסב ל- 10 נכדים, במשך עשרות שנים ניהל את ענף הפלחה וגידולי השדה בקיבוץ והפך אותו לאחד מהמובילים בארץ.

מדוברות המשטרה נמסר כי מחבל דרס מספר אזרחים ששהו בתחנת אוטובוס, לאחר מכן פתח בירי לעבר האזרחים. כתוצאה במקום מספר פצועים, כוחות משטרה ששהו במקום ניטרלו את המחבל. שוטרי המחוז הצפוני מבודדים את הזירה .

מדוברות מד"א נמסר: בשעה 09:44 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב כרמל על פצועים בכביש 66 סמוך לצומת התשבי. מדיווח ראשוני בלבד חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים במקום טיפול רפואי ל-2 פצועים, בהם: גבר כבן 75, אנוש, מחוסר הכרה ופצוע כבן 20, במצב בינוני בהכרה.

חובש בכיר במד״א מושיקו אמסלם סיפר: ״מדובר באירוע קשה, נקראנו לזירה של פיגוע בתחנת אוטובוס בצומת התשבי, כשהגענו למקום מיד ראינו 2 פצועים, אחד בן 75 במצב אנוש עם פציעות חודרות, ופצוע נוסף בן 20 במצב בינוני גם עם פציעות חודרות. מיד התחלנו להעניק להם טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים וחבישות״.

This browser does not support the video element.

מפקד לוחמי מג"ב בזירה (צילום: דוברות המשטרה)

פראמדיק מד"א ומנהל תחנת יקנעם עופר ויניק סיפר: "מדובר בזירה קשה, הגענו למקום וראינו בסמוך לתחנת אוטובוס גבר כבן 70 וצעיר כבן 20 כשהם סובלים מפציעות חודרות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות לגבר כבן 70, הוא היה ללא דופק וללא נשימה ולצערנו נאלצנו לקבוע את מותו במקום. צוותים נוספים של מד"א העניקו טיפול רפואי לצעיר כבן 20 כשהוא בהכרה ופינו אותו בדחיפות לבית החולים בניידת טיפול נמרץ של מד"א כשמצבו קשה ולא יציב."

נפתלי רוטנברג מנהל מרחב כרמל באיחוד הצלה מדווח מהזירה: "עוברי אורח סיפרו כי הרכב התנגש בתחנת אוטובוס שם שהה צעיר שנפצע בינוני עד קשה. לאחר מכן המחבל יצא מהרכב וביצע ירי לעבר גבר כבן 75 שלמרבה הצער נקבע מותו עקב אופי הפציעות מהן סבל".

זירת הפיגוע בכביש 66 (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
המפכ"ל בזירת הפיגוע (צילום: דוברות המשטרה)

המחבל שביצע את הפיגוע ליד יקנעם הוא ערבי - ישראלי בן 25 מוואדי ערה

לפי הודעת המשטרה: הבוקר התקבל דיווח על פיגוע דריסה וירי לעבר תחנת הסעים סמוך לצומת התשבי

המחבל שביצע את הפיגוע הוא כרם ג׳בארין, תושב מעלה עירון (25) שהגיע למקום ברכבו, האיץ את מהירותו ופגע בחייל שעמד בתחנת האוטובוס במקום לכיוון מזרח

מיד לאחר מכן, יצא המחבל מרכבו, דקר את איש כוחות הביטחון שאותו דרס, חטף את נשקו והחל במסע הרג תוך שהוא יורה לעבר כלי רכב בציר הנסיעה

כתוצאה מהירי נפגע אדם כבן 85 תוך נסיעתו בכביש ומותו נקבע בזירה. אדם נוסף שהיה ברכב הצליח להימלט מבלי שנפגע מירי המחבל

לוחמי מג"ב שהיו בנסיעה על הציר זיהו את המתרחש, חתרו למגע ובתגובה מהירה נטרלו את המחבל, עצרו את מסע ההרג והצילו חיים רבים. ללוחמים הצטרף איש כוחות הביטחון שביצע אף הוא ירי במהלך הטיפול באירוע

לזירת האירוע הגיע מפכ"ל המשטרה דני לוי שקיבל סקירה בשטח ממפקד מחוז צפון ניצב מאיר אליהו וממפקד משמר הגבול ניצב בריק יצחק

המפכ"ל: "אנחנו נמצאים בעיצומו של חודש הרמדאן ופרוסים יחד עם כל כוחות הביטחון בכל הגזרות במטרה לשמור על ביטחונם של תושבי מדינת ישראל"

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.
תוכן שאסור לפספס
25 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
19
עד מתי עם ישראל היקר, עד מתי לא תבינו שיש לבקש סילוק מיידי של כל הערבים מהמדינה שלנו ???
יהודי
גם אני טוען אותו הדבר
מרן רבי עובדיה יוסף
18
היהודי צודק
ליהודי
17
מוות לערבים
יד על כס

הצגת כל התגובות

16
לשנות דיסקט על כל הרוג להוציא להורג 100 מחבלים הוא הדין על כל רצח חטוף
תושב מרכז
15
על כל נרצח צריך 200 גיחות של מטוסי קרב על כפרים ערבים ישראלים!!!!
הגיוני לא?
בול
חסוי
הגיבור במקלדת . משתמטים מהצבא אך משמיעים עצות .
משה קליינר
14
מחבל ערבי. אזרח ישראל לצערנו.
שכל
13
מישהו למעלה מכניס להם את החוצפה הזאת. והוא אל-הי הרוחות לכל בשר. די לפילוג. בכל זירות: פוליטיקה ודת. צריך לדעת מתי כדי להפגין ומתי שב ואל תעשה עדיף. אם היינו מספיק בדיעה אחת היו עושים במכנסיים מרוב פחד.
מישהו
זקוקים לא רק לאחדות ואהבת ישראל, אלא גם שמירת כל התורה והמצוות.
מישהו
בינתיים תמשיך לעשות במכנסיים לבד. בהצלחה לאשתך בכביסה
זלמן
12
אבל אשמים אנחנו כי אנחנו מפרנסים אותם קונים בחנויות שמעסיקים אותם כגון רמי לוי יוחננוף יש חסד שופרסל פוקס ועוד הרבה ששורצים שם מלא מחבלים יש מלא סופרים וחנויות שאין ערבים למה לא לקנות מהם.
יוסי.
לא בגלל אנו אשמים אלא שהעם לא שומר את התורה "ותקיא הארץ אתכם." "ואבדתם מהרה מעל הארץ..." מוטל עלניו, שומרי הגחלת, לעשות הכל להחזיר את כל עם ישראל בתשובה. כולל את עצמינו, וה' יעזור לנו, בע"ה.
מישהו
11
מפקד משמר הגבול ניצב בריק יצחק.. אכן טפיחה על השכם למגבניק שהגיב טוב... אבל בוא לא נבלבל ולא נתבלבל, כל האירוע הזה נגמר במוות ! אחרי שתכנסו לכפרים ותשמידו את כל הרוע.. אז יהיה מקום לטפיחה.. לא עכשיו
יוסי
10
מחבל ישראלי? הוא בטח שייך לעם ישראל חשבתי מתנחלים? חשבתי שהארץ שלנו והערבים הם מתנחלים פה. התקשורת מהנדסת לנו תמח עקום.
רק לדיוק
9
כל כך עצוב לפתוח יום כך ה' יקום דמו
לבכות
8
למה אין עמודים???
מנשה אוסנברג
7
לא אתפלא אם שוחרר בעסקה במדינה הזאת המתנחלים הם האויבים והערבים האוהבים לשנות קונספרציה עכשיו!!!
יהודי נורמאלי
6
יש אפשרות לעצור את זה על כל מחבל ערבי שגר בישראל כמובן עונש מוות גם אם לא הצליח לפגוע באף אחד וגירוש של כל משפחתו סבא סבתא אחים כולל הנשואים עם נשותיהם וילדיהם לא יהיה פיגוע אחד יותר זה בדוק אבל לצערי הרב יש פה ממשלות לא מבני ישראל המה
תמיד יש פיתרון
5
נבלה, להוציא להורג לפני חמולנ שלו
רחל
4
הבעיה הכי גדולה שמסבירים את זה בחג הרמדאן.. מה הקשר בין חג ללרצוח יהודים?!?? כאילו המערכת מבינה שזה הגיוני שזה מה שהם יעשו.. אם זה החג שלכם, אף אחד לא נכנס לישראל בחג הזה!!!! זה הגישה שצריכה להיות.
אנונימי
3
תגובה 3 - מדוייק!!!
מישהו
2
עד מתי?????
.....
1
צריך להשמיד את הערבים האלו ומה שנשאל להעיף לים כי שום מדינה בעולם לא מעונינת בהם (מייצרי טרור)
דוד
אולי גם יעניין אותך
בארץ