כיכר השבת

החבל מתהדק

ועדת פלסנר תדון רק בגיוס חרדים; צה"ל דורש גיוס מיידי

ועדת פלסנר ממשיכה בדיוניה למציאת הנוסחה שתביא לגיוס החרדים לצה"ל, בכפוף להגבלה של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, כי עליהם לעסוק רק בגיוס החרדים ולא בגיוס הערבים, זאת בניגוד להבטחות המוקדמות. בתוך כך, צה"ל הודיע לחברי הוועדה כי הוא זקוק באופן מיידי לתוספת של מאות חיילים חרדים (חדשות, בארץ)

| 42 | כיכר השבת |
אילוסטרציה
אילוסטרציה (צילום: פלאש 90)

ועדת פלסנר, לקידום השוויון בנטל, ממשיכה בדיונים מרתוניים לקראת גיבוש המלצותיה עד סוף חודש יולי, בו יבוטל חוק טל שהסדיר את מעמדם של בני הישיבות ומנע את גיוסם לצה"ל.

בניגוד למה שהבטיח בעת הקמת הוועדה ראש הממשלה בנימין נתניהו, מתברר כי הוועדה תדון אך ורק בגיוס החרדים לצה"ל ולא תדון כלל בגיוס ערבים ישראליים.

בשבוע שעבר, שיגר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד מלכיאל בלס, מכתב לברי הוועדה ובו הנחיות על הנושאים בהם מוטל על הוועדה לטפל. "קווים מנחים ושיקולים משפטיים בעבודת הוועדה לקידום השוויון בנטל", נכתב בכותרת המסמך.

בדבריו במסמך, טוען עו"ד בלס כי על הוועדה לדון אך ורק בגיוס החרדים לצה"ל. "ביחס למי שאינם חרדים, נציין כי לא קיימת חובה משפטית להציע הסדר חלופי להסדר הקיים", כותב עו"ד בלס, ובכך מבהיר לוועדה כי אל לה לעסוק בנושא גיוס הערבים.

בהמשך מכתבו מבהיר עו"ד בלס כי הסיבה לכך היא העובדה שבד"ץ שפסל את חוק טל דן רק בנושא גיוס החרדים ולא גיוס הערבים. לטענתו, במידה והוועדה תחליט לעסוק בנושא גיוס ערבים לצה"ל, הרי שעליה יהיה גם לבדוק את חוקיות הפטור שניתן לבנות דתיות משירות בצה"ל ובשירות אזרחי.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלא היה מודע לקיומו של המסמך, עודכן על-כל בפגישתו עם חברי הכנסת יעקב ליצמן ומשה גפני, והביע זעם רב על המסמך מאחר והבין כי מישהו מעוניין לכפות על הממשלה להגיע לפינה אליה אינה מעוניינת להגיע, והורה לזמן דיון דחוף בנושא בהשתתפות שרי המשפטים והאוצר, היועץ המשפטי לממשלה וגורמים נוספים.

בתוך כך, מדווח הבוקר 'הארץ' כי אנשי אגף כוח אדם הציגו בפני חברי וועדת פלסנר נתונים לפיהם צה"ל זקוק באופן מיידי לתוספת של מאות חיילים למערכים הטכניים שלו בעיקר בחיל האוויר, וכי לטענתם החיילים החרדים יוכלו לסייע בכך.

לפי הנתונים, היקף כוח האדם בצה"ל ירד מאז אמצע העשור שעבר, זאת בשל העלייה במספר החרדי המקבלים דחייה משירות בשל 'תורתו אומנותו'. המערכים הטכניים סובלים מירידה תלולה במספר בוגרי בתי הספר המקצועיים שמוכשרים טכנית לפני שיבוצם בצה"ל.

בחיל האוויר משרתים כיום כ-380 חיילים חרדים במסגרת מסלולי שח"ר השונים, ובחיל האוויר אומרים כי יוכלו להגדיל את מספר החיילים לאלף בתוך כשנה.

לפי הדיווח ב'הארץ', בוועדת פלסנר מתרשמים מהיחס הרציני של נציגי הצבא ומהנכונות הממשית של הרמטכ"ל וראש אכ"א לקדם תוכניות משמעותיות לגיוס החרדים במהירות האפשרית.

חשוב להדגיש כי הנציגות החרדית מבהירה כי כל החלטה על התערבות ושלילת זכות תלמידי הישיבה לבחור בין המשך לימוד התורה לבין גיוס כמו גם קביעת מכסות של מספר התלמידים שיוכלו להמשיך לשבת וללמוד באוהלה של תורה בעוד רוב האחרים יאולצו להתגייס לצבא, הרי זה חציית קו אדום, שלא תזכה לתמיכת הנציגים החרדיים.

תוכן שאסור לפספס
42 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
32
4.1. באמצעות מינהל הסגל נעשה פיקוח מפלגתי על קציני צה"ל ד"ר אורי מילשטיין "...באמצעות מינהל הסגל נעשה פיקוח מפלגתי על קציני צה"ל, כדי להרחיק משורות הקצונה כל גורם, שאינו מקובל... ואילו מפקדת קצין חינוך ראשי שימשה צינור להזנת הצבא בתכנים מפלגתיים. למעשה, ממשיכה מפקדת קצין חינוך ראשי בכך עד היו
Hanan Weiss
31
אתם מיותרים, בכנסת (ובכלל בארץ) אם לא הצלחתם למנע את הדבר הזה שהולך ומתקרב אז מי צריך אתכם? תעופו הביתה!!!!!!!!!!!!
אייבי
אתה חושב שההתקפה על נציגנו זה נכון ? סלח לי! ההתקפות שלך יועילו להם או שמא לך ? וגם אם יפרשו מהכנסת ואפילו ירדו מהארץ, החילונים כבר לא ירצו אותנו בצבא ??? תפעיל טיפה את המוח!
להפעיל את המוח
30
לא שמעו בכלל לא על ביטול חוק טל ולא על ועדת פלסנר. בתרגום חופשי ישחקו הנערים לפנינו ויבזבזו את זמן לריק רק שלא ישכחו לאכול בורקס ולשתות קולה............
נחום זאב

הצגת כל התגובות

29
יש חוק הקב"ה, תורה ומצוות!!!!
חרדי גאה..
28
...ויראו ממך. כבוד גדול לבני התורה שצה"ל רוצה אותם. משתי סיבות. הן מפני שמדובר בבחורים ערכיים חדורי אמונה ומוטיבציה החסרים היום בצבא. והן מפני שזכות לימוד התורה תעזור להם במלחמה לנצח האוייבים ללא נפגעים מצידנו.
דן סגל
27
תפסיק להלך עלינו אימים, כדי להצדיק את פשרותיכם!!! התרגיל ידוע... להוי ידוע לכם שעולם התורה לא ילך שולל אחר תרגיליכם. עולם התורה ימסור את נפשו על טהרתו!!! חבל לכם על הזמן
יוני
26
להתערב בצבא". בדבריו אלה, פרס פסל לחלוטין את הסמכות של הרבנים.... מרד חיילים חרדים: "נמצא הדרך לצאת מפה, צה"ל בגד בנו". תחילתו של מרד חיילים בשירות צה"ל.בעקבות התפטרותו של רב חיל האוויר,משה ראב"ד, סיפר חייל צה"ל אשר משרת במסלול שח"ר (שירות חרדים) דברים שעוברים עליו ועל חבריו. המסקנות, לא פשוטות:
מדמוני.
25
איפה הנחישות??? האם חברי הכנסת חרדים יותר לתקציבים ולמנעמי השלטון??? מדוע אין הם משדרים נחישות ומסירות נפש, כאשר חינכונו מאורי הדורות??? מדוע לא נשמע קולם בקול צלול וברור??? איפה ראשי הישיבות??? הגיע הזמן להתעורר, ולשים לב לגזירה הנוראה שאורבת לפתחנו, ולעמוד איתנים מול כל נסיונות הפשרות. כבר חוינו א
רוני
לא ניתן לגייס חייל בכוח כולם יודעים זאת ולכן הכל עורבא פרח.
טומי לכיש
24
בתוך כך, מדווח הבוקר 'המודיע' כי אנשי אגף כוח אדם הציגו בפני חברי וועד הישיבות נתונים לפיהם הישיבות זקוקים באופן מיידי לתוספת של מאות לומדים למערכים העיוניים שלו בעיקר בטור שו"ע, וכי לטענתם הסטודנטים במכללות יוכלו לסייע בכך. לפי הנתונים, היקף כוח האדם בישיבות ירד מאז אמצע העשור שעבר, זא
להפעיל את המוח
23
"פלסנר" ק-ידום ש-יויון ב-נטל...
יהודה
22
לשלם מיסים וככה נסגור חובות מה כבר יכולים לעשות לציבור ענק הרי כחנו באחדותנו כולנו מחכים לפסק של גדול הדור מרן הרב עובדיה שליטא על פיו יקום דבר במילה אחת יכול להחזיר את ביבי חמישים שנה אחורה ואופציה שניה לתלות אותו בין שמים לארץ כפי שתלה את שרון המת החי הרב יודע שם המפורש וזה עובר מדור לדור רק לגדול
קבליסט מוכר מאד
21
כי כל מי שהולך למסגרות הצבאיות או האקדמיות השונות, מקומו מחוץ למחנה החרדי!!! מי שמעוניין לתת למהלכים הנפשעים האלו יד, באמצעות פשרות כאלו ואחרות, מקומו מחוץ למחנה!
יענק'ל
20
נמלא את בתי הכלא! נמסור את נפשינו כמו שר' עקיבא מסר נפשו למען לימוד התורה!!!! ר' שמעון הבטיח שלא תישכח תורה מישראל!!!
העדה החרדית
19
"50% מהאזרחים לא מתגייסים לצה"ל". מחזור אוגוסט הגדול מתגייס היום לצה"ל, ועל פי נתוני צה"ל - כבר כיום חמישים אחוז מהציבור בארץ לא מתגייס, כשבעתיד המצב רק יחמיר. על פי הנתונים, בציבור היהודי לא מתגייסים כיום 33 אחוזים, מתוכם, רק 13 אחוזים בלבד הם חרדים. אז מי המשתמטים? (אקטואליה, צבא וביטחון) יוסי
ברגר.
18
זה מה שמדובר מאחורי הקלעים בציבור החרדי, באם השלטונות החילוניים ינפנפו באיומיהם מול עולם התורה. לכם ראשי השלטון, ראו הוזהרתם!!!
יוני
שהרי החרדים הם מעלימי המיסים המובילים במדינה. מה השלב הבא? החרדים יאיימו שלא יילכו לצבא?
משה כרם
17
כך דרכו של החרדי, מוכן למסור נפשו עבור לימוד תורה, אבל להפסיד כסף עבור לימוד תורה הרבה יותר קשה, לכן משיבוטלו קצבאות ותמיכות, ירוצו לצבא.
ינון
16
אני לא מבין מה מתרגשים חרדי שיקבל צו גיוס שיתייצב בבקו"ם ויודיע שהוא מסרב לשרת בצבא מלכות הרשעה הציונית יאסרו פעם פעמיים, בזמן הזה ישב בכלא וילמד תורה יחד עם חבריו לישיבה ואולי אפילו יחזיר כמה חילונים בתשובה ויושחרר מהצבא על אי התאמה חזרה לישיבה.
יואל
15
צעירים שם הם נהנתנים בלי עבר ובלי עתיד. הם רוצים את הצעירים האנטלגנטיים שלנו. את אלה שבזכות שלמדו תורת אמת וגמרא- מסוגלים ללמידה יותר מהמסוממים שבביה"ס שלהם. תגידו להם את האמת בפרצוף
מה איתם?
14
הישיבות למשנאי ה'! אתם לא מייצגים אף אחד חוץ מאת עצמכם, ואולי של עוד כמה חברים, כמו קרליץ ודומיו... די! אינף איז אינף!!!
יהודי אמיתי
13
ועדת פלסנר במילכוד שכן אין להם שום יכולת מעשית לא לגייס חרדים, ואפילו לא להשית סנקציות כלכליות בין אם הן מיועדות לכלל המשתמטים, ובמיוחד אם אלו ממוקדות ספציפית על המגזר החרדי, בין אם אלו תהיינה כתוספת על העונש הקבוע בחוק למי שמוגדר כעריק, ובמיוחד אם אלו תהיינה כתחליף לעונשים הקבועים בחוק לכלל האוכלוס
מישאל רייכר
12
היה ברור שהועדה תעסוק רק בענייני חרדים, ביבי זעם? ראינו אותו בנוא חוק הסדרה, מילה אצלו לא מילה! ובאשר לצה"ל, הוא לא זקוק אפילו לחייל חרדי נוסף אם הוא יכול לוותר על 2300 חיילים לטובת המשטרה הכחולה, על 1000 מורות חיילות,, הכמות של משל"ב שהוא מוותר לטובת שירות לאומי ואין הכוונה לבנות אפילו לא ידועה.
יוסי
11
בחומת הישיבות הקדושות, על ידי כל מיני עסקנים שמנסים לערער אחר מסורת ההנהגה של גדולי ישראל מהדורות שעברו, שהחליטו חד משמעית, כי הענין הזה של דיחוי בני הישיבות, הוא נושא שאין עליו משא ומתן כלל ועיקר. יש לנו רק תשובה אחת, והיא: "מסירות נפש"!
קובי
10
לקרוא לוועדה "וועדת - פלס(נר)תינים"
להפעיל את המוח
9
כמה צרות עוברות על הדתיים הלאומיים. הם שנואים . הם מבוזים בתקשורת . הם מפונים כמו פסולת מכל מקום שהשמאל חפץ. הסיבה לעניות דעתי, כי הם הם שעומדים בראש כל המאבקים נגד הציבור החרדי והישיבות. זו מדה כנגד מדה. קשה לקבל. אבל זו האמת. סורי.
אבי
זה אלה שתומכים תמיד בחרדים כמו בן ארי וכצלה תשאל את החכ"ים החרדים
טעות בידך
מתי תבינו שאין אמצע כמו שין "עם פלסטיני" כך גם אין "יהודי מסורתי" תורת ישראל נשמרת לדורי דורות רק בזכות החרדים רבי שמעון לא היה מסורתי רבי מאיר לא היה מסורתי רבי עקיבא לא היה מסורתי וכן הלאה עד לאחרוני זמננו ההולכים בדרך התורה הקדוושה ולא ממציאים רפורמות ועוד כופים עלינו אותם תלכו לגהנם לבד אנחנו רו
משה בן משה
8
הוועדה, כאשר הכל מכור מראש, אנא תפרוש במופגן מהוועדה. בכך הם תשלול מהם את הלגיטימיות כביכול לחלוטין. אנא עשה זאת במוקדם, כדי שלא ישתמשו בך כביכול כדי להציג מצג שוא כאילו זאת ועדה אובייקטיבית. חבל לכם על הזמן. הרוח של היהדות הנאמנה היא זאת שתנצח!
חרד לדבר ה'
כמה מילים להסביר את האבסורד! מר וינרוט הנכבד! כשאתה יושב שמה הינך דומה (להבדיל אלף אלפי הבדלות) לשופט גולדסטון ר"ל כי הודאת בעל דין כמאה עדים דמי כך אתה נותן כביכול גושפנקא שיש לנו אפילו חרדי מאמין שגם טוען כך! לכן, בבקשה פרוש משמה מבעוד מועד.
להפעיל את המוח
7
בשם ה' נעשה ונצליח תשע"ב אוי... איך שנתניהו ושותפיו יתחרטו......... בראש מורם ולעיני כל יושבי תבל ודרי הארץ "גדול יהיה כבוד המעמד" מתי ? באותו יום, באותו שעה, באותו רגע, כפי שיקבע. איפה ? רחבת לשכת הגיוס
להפעיל את המוח
6
האכזבה הגדולה של צה"ל: שום חרדי לא מתגייס לגדוד רק לפני עשור עוד השתעשעו בצה"ל ברעיון להקים מסגרת שתביא לצבא את המוני החרדים. הם לא קראו נכון את המפה וחשבו שבסיס נפרד עם אוכל כשר וכמה שיעורים, ירוקנו את הישיבות השחורות. ערב "חגיגות העשור", תחקיר "כיכר השבת" מגלה שאכזבת המשרתים והמארגנים גדולה. וג
רונן.
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חייל דוס
4
לא יעזור לכם!!! אמנם הכח והכסף בידכם, אבל איך קראנו בהפטרת השבוע? לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי... רוח התורה והיהדות הצרופה תנצח!!! במסירות נפש
מושי
3
ואחר כך כשיש פינויים וגירושים בהתנחלויות המזרוחיניקים שואלים "איפה אתם? למה אתם לא מפגינים איתנו אין לכם לב?" וכו' כשהקימו את ממשלת (שינוי- שרון) בלי חרדים למפד"ל לא היה בעיה לשבת בממשלת שמד עם שינוי ואחר כך באותה ממשלה כשפינו את גוש קטיף פתאום הם נזכרו לשאול למה לא יצאתם לאופוזיציה וכו' ככה זה הצבי
מוטי
2
משוחררים מצהל ככל שישרתו חרדים ישתמטו חילוניים גיהס חרדים נובע משינאה בלבד כדי לעקור את הדת ע"פ חזונה הציוני כפרני (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שועל המדבר
1
הם אומרים פן ירבו והקב"ה אומר לעומתם: כן ירבו כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ
יוני
אולי גם יעניין אותך
בארץ