הצעת החוק הקובעת כי גיל הנישואין המינימאלי יעלה מגיל 17 ל-18, אושרה היום (שני) על-ידי ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת ותועבר להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת.
בפני הוועדה הונחו חמש הצעות חוק פרטיות, שכולן מבקשות לאסור נישואין מתחת לגיל 18 ולשנות את המצב הקיים בו מותר להינשא לפי החוק מגיל 17, ולהטיל אחריות פלילית למי שיינשא מתחת לגיל 18 או למי שישיא בני זוג צעירים.
הוועדה החליטה לאחד את הצעות החוק לכדי הצעה אחת, לפיה, מלבד העלאת גיל הנישואין ל-18 והטלת אחריות פלילית, בית המשפט לענייני משפחה יוסמך, בנסיבות מיוחדות ובמקרים חריגים, להתיר נישואין לבני זוג צעירים מתחת לגיל שייקבע בחוק.
בדיון בועדת החוקה, טען חבר-הכנסת ניסים זאב מש"ס כי החוק הוא אנטי דתי, כפייתי ושערורייתי, וביקש מיו"ר הוועדה להוריד את החוק מסדר היום.
החוק, צפוי להעמיד בבעיה בעיקר את הציבור החסידי בישראל, שנוהג להשיא את ילדיו לפני גיל 18, וכעת נישואין שכאלו יהוו עבירה על חוק ואף הסתבכות בפלילים.
ח"כ זהבה גלאון ממרצ אמרה בדיון כי אנו צריכים להידמות לעולם המערבי הנאור בו הגיל המינימאלי הוא 18. לטענתה, יש קבוצות באוכלוסיה שמשיאים את ילדיהם בגיל מוקדם ורושמים את הנישואין רק מאוחר יותר.
בדיון, אמר מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, כי על אף שבעשור האחרון הוגשו 45 כתבי אישום. בפועל אין אכיפה נגד מי שנישא בגיל צעיר. קדמן סיפר כי ערך מסע הסברה בנושא בקרב העדות האתיופית והגרוזינית, וכיום אין בעדות הללו כמעט נישואי צעירים.
כאמור, בתום הדיון החליטה וועדת החוקה לאחד את חמשת הצעות החוק בנושא שהוגשו בפניה לכדי הצעת חוק אחת שאושרה להעלאה להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת
הצגת כל התגובות