
למעלה מאלף איש מכל רחבי הארץ, מסורתיים, דתיים, חרדים וחילוניים, נכנסו אתמול לקבר יוסף בשכם.
הכניסה היתה באישור ואבטחת כוחות הבטחון, ובין היתר לקחו בה חלק ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה וסגן יו"ר הכנסת ח"כ דני דנון.
ההמונים התפללו בהתרגשות במתחם, כשגם החיילים ושוטרי מג"ב מצטרפים אליהם.
כוחות המשטרה צוידו במצלמות כדי לתעד התפרעויות - דבר שלא קרה בסופו של דבר.
כחלק מההפקת להקחים מהכניסות האחרונות, ארגון "יסוד עולם" הביא למקום סדרנים חרדים שסייעו בסדר במקום ומנעו עימותים.
ח"כ דני דנון הזדעזע מהקבר המחולל ומכיפת המבנה שהושחתה על-ידי השוטרים הפלסטינים ואמר: "מזעזע לראות את הברבריות של אלו האמורים להיות הפרטנרים שלנו. על מדינת ישראל לממש לכל הפחות את הסכמי אוסלו בהם נקבע שקבר יוסף והדרך המובילה אליו יהיו בשליטת מדינת ישראל".
ראש המועצה גרשון מסיקה אמר לאחר התפילה: "אף אומה בריאה לא היתה מוכנה לקבל מצב שמקום קדוש ומרכזי כל כך בהסטוריה ובמורשת שלה יהיה מחולל במצב מזעזע כזה.
"על ממשלת ישראל להרים את הראש ולשוב לקבר יוסף בצורה מלאה ושלמה. אם בזכות פעילות צה"ל שכם שקטה כל כך עד כדי שהמדינה מסייעת לעיר בכל ההבטים המסחריים והכלכליים, אפשר גם לחדש את הישיבה והנוכחות היהודית בקבר יוסף ובשכם ולהכניס את קבר יוסף לתכנית הלאומית להעצמת וטיפוח אתרי מורשת בישראל".
הרב חיים רייכר, יו"ר איגוד "יסוד עולם" אמר ל"כיכר השבת": יש פריצת דרך בכניסות לקבר יוסף. כמות האוטבוסים הוכפלה, בשיתוף פעולה ובהבנות שהושגו עם כוחות הביטחון. אם הקו הזה יימשך, ההסתננויות ייפסקו לחלוטין".