
המאבק ב"חוק האברכים" יגיע היום אל ירושלים, ובצעד מפתיע מצטרף נשיא האוניברסיטה העברית, פרופסור מנחם בן ששון לסטודנטים הנאבקים בחוק.
בן ששון קרא אתמול לאוניברסיטה לחדול מלימודים סדירים סמוך לשעת העצרת, כדי לאפשר לתלמידים לקחת חלק בהפגנה.
"הנהלת האוניברסיטה העברית שותפה לדאגתם של הסטודנטים ומברכת על כך שהם נזעקים להשמיע את קולם בנושא זה. הקצאת העזרה הממשלתית לסטודנטים קשורה קשר בל ינתק למעמד ההשכלה הגבוהה בארץ", כתב בן ששון.
יו"ר וועדת הכספים, חבר הכנסת משה גפני, לא אהב את הדברים. הבוקר הוא תקף את בן ששון ואמר: "לפני שהוא מוחה נגד מלגת הקיום של האברכים, ראוי היה שיפחית משכרו המופלג ומשכר בכירי האוניברסיטאות. איש אינו מפקח על שכרם, על הטיסות לחו"ל וההטבות שלהם".
גפני הדגיש כי מעולם לא פעל נגד הסטודנטים. "אני הראשון שיסייע להם", אמר, "אבל למה לפגוע במלגות הקיום של האברכים? מה זאת ההנהגה המסיתה נגדם?".
באשר לטענת הסטודנטים על-כך שהממשלה מפלה בינם לבין האברכים, גפני הדגיש כי בתחומים רבים הסטודנטים מקבלים תקציב כפול ומשולש בהשוואה לאברכים.
"הם מקבלים מלגות ממפעל הפיס, תמיכה ממשרד הביטחון וכו´, שמכל אלה האברכים אינם מקבלים אגורה", האשים גפני.
גפני הסביר כי בעיניו, ברגע שהמאבק ממוקד במתקפה על חוק האברכים הוא מוכיח כי מניעי הסטודנטים אינם כשרים.
הצגת כל התגובות