אלפי איש התכנסו הערב (חמישי) ברחבת תיאטרון 'הבימה' בתל אביב להפגנת ענק כנגד הממשלה, בדרישה להקים וועדת חקירה ממלכתית שתבדוק את הטענות שפורסמו בשבועות האחרונים על ציתות לכאורה שביצעו במשטרה בניגוד לחוק באמצעות תכנת פגסוס לעשרות אזרחים.
ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, שביממות האחרונות קרא כמעט בכל מדיה אפשרית שלו לציבור להגיע ולהשתתף בהפגנה, ואף הבטיח "הפתעה", לא נכח הערב לאכזבת הנוכחים.
נתניהו אולם נשא דברים בסרטון וידאו שהוקרן. הוא תקף את המשטרה שלדבריו "ריגלה אחרי אזרחי ישראל", והציג נתונים על אובדן אמון הציבור במשטרה. "רק ועדת חקירה ממלכתית יכולה להבטיח שמעשים נפשעים כאלו לא יחזרו לעולם", אמר נתניהו.
הוא הסביר בנאומו - המשודר - שלא יכול היה להגיע ולהשתתף מסיבות שאינו יכול לפרט.
במחאה נכחו חברי כנסת רבים מהליכוד - המפלגה שארגנה את ההפגנה, בהם מיקי זוהר, שלמה קרעי, אופיר אקוניס, ישראל כץ ויואב קיש. הנוכחים נשאו שלטים, בהם נכתב "כנופיית שלטון החוק לדין", ושלטים בעלי אוריינטציה פוליטית מובהקת כגון "בנט ושקד נוכלים", "העם סומך על נתניהו" ועוד.
כזכור וכפי שדווח בכיכר השבת, בשלוש שנות כהונת רוני אלשיך כמפכ"ל המשטרה, לפי הדיווחים, המשטרה פעלה באמצעות תוכנת הרוגלה נגד 90 'יעדים' יחודיים, ובשנתיים שכיהן בהם מחליפו, מוטי כהן, שלא היה מפכ"ל קבוע אלא ממלא מקום בזמן המשבר הפוליטי המתמשך, הפעולה הייתה נגד 15 'יעדים'.
מהמידע שנמסר מהמשטרה לראש הממשלה נפתלי בנט עולה כי המשטרה ניסתה לפרוץ לשלושה יעדים בכירים, בדמות ראשי עיריות: מרים פיירברג מנתניה, יעקב פרץ מקריית אתא והשלישי - או יורם שמעון ממבשרת ציון או מוטי ששון מחולון. רק באחד משלושת המקרים המשטרה הצליחה לפרוץ.
באשר ליעדים אחרים שעליהם פורסם, כגון מנכ"לים של משרדי ממשלה, יש הבדל בין היעד שנגדו פעלה המשטרה לבין הנספח. לדוגמה, אם פעיל מחאה אמר לחבריו שהוא מתכוון לשרוף תחנת משטרה, יוצא נגדו צו, אבל אם הוא מדבר למשל עם מנכ"לית משרד המשפטים - המשטרה מאזינה גם לה כנספחת. דוגמה נוספת: כשראש עירייה חשוד ויוצא נגדו צו להאזנה, והוא משוחח עם מנכ"ל משרד האוצר, גם האחרון נחשב נספח והמשטרה מאזינה לו כתוצאה מהקשר ליעד.
הצגת כל התגובות