כיכר השבת

לא רק מעל 60

החל ממחר: בדיקות PCR גם לבני 30 ומעלה

בצל הביקורת ובשל הירידה בעומסים, משרד הבריאות הנחה הערב את קופות החולים לאפשר גם לבני שלושים ומעלה להיבדק בבדיקת PCR, ולא רק לגילאים 60 ומעלה (בארץ)

| כיכר השבת |
ממחר: בני 30 ומעלה יוכלו להיבדק ב-PCRממחר: בני 30 ומעלה יוכלו להיבדק ב-PCR
(צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

אחרי התלונות והירידה בעומסים, משרד הבריאות הנחה הערב (שני) את קופות החולים לאפשר לבני שלושים ומעלה להיבדק בבדיקת PCR, כך על פי פרסום ראשון ב-N12.

לפני כשלושה שבועות ובעקבות העומס על מערך הבדיקות עם העלייה ברמת התחלואה בקורונה, הנחה משרד הבריאות את קופות החולים לאפשר רק לבני 60 ומעלה להיבדק בבדיקת PCR כשצעירים מתחת לגיל זה הונחו להיבדק בבדיקות אנטיגן, שאמינותם פחותה.

כעת, בעקבות הירידה בתחלואה והעומס, וכן בעקבות התלונות הרבות על יעילות בדיקות האנטיגן, שינה משרד הבריאות את ההוראה והחל ממחר, בני שלושים ומעלה יוכלו גם הם להיבדק ב-PCR.

על פי נתוני הקורונה שפרסם הבוקר משרד הבריאות, אחרי שבועות של עלייה, ישנה בלימה ואפילו ירידה ברמת התחלואה, כ-57 אלף ישראלים אומתו אמש לקורונה - כרבע מאחוז הנבדקים, 946 מאושפזים במצב קשה, 213 מהם מונשמים מה שמהווה ירידה קלה בנתונים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בארץ