ראש הממשלה, נפתלי בנט, השתתף הבוקר (שני) בוועידת הגולן לכלכלה ופיתוח אזורי של העיתון "מקור ראשון", המתקיימת במתחם רוח הגולן בחיספין. והצהיר כי "היעד של ממשלת ישראל הוא הכפלת ההתיישבות ברמת הגולן והקמת שני ישובים חדשים".
ראש הממשלה אף אמר כי "עוקבים מקרוב מאוד אחר הנעשה בסוריה ואחר זיקתה לאיראן" ושימשיך לפעול כדי "לקפל את הנוכחות האיראנית בסוריה". בנוסף דיבר בנט על הריבונות ברמת הגולן והדגיש כי עמדת הממשלה אינה קשורה למצב בסוריה. "רמת הגולן ישראלית, נקודה", אמר בנט.
"דורות לחמו על חבל הארץ הנפלא הזה, דורות התעקשו להיאחז בקרקע הקשה, דורות שלא ויתרו מעולם על החזון והחלום שטמון בגולן. זה ביתנו, זה נוף מולדתנו. וכעת, ולנוכח העבר המפואר הזה, אנחנו חייבים להבטיח שעתידו של הגולן יהיה מפואר פי כמה", לשון ראש הממשלה.
בהמשך הזכיר את הכרת הנשיא טראמפ והממשל האמריקני ברמת הגולן כחלק מישראל. "לפני ארבעים שנה בדיוק, קיבלה ממשלת ישראל בראשות מנחם בגין, החלטה אמיצה וחשובה מאין כמוה: להחיל את החוק הישראלי בגולן. לפני כמעט שלוש שנים התבשרנו על התפתחות משמעותית נוספת: החלטת הממשל האמריקאי הקודם להכיר ברמת הגולן כחלק מישראל - תפישה שאומצה גם בידי הממשל הנוכחי".
בנט הוסיף: "בחברה הישראלית רווחת הסכמה מקיר לקיר באשר לגולן ולחשיבותו. כבר שנים שהסיסמה "העם עם הגולן" מוכרת כמעט לכל ילד. ובכל זאת, למרות ההצהרות וחרף הסיסמאות - הגולן רחוק ממיצוי הפוטנציאל הגלום בו. בדרכי לכאן, אני ושר המשפטים הסתכלנו על גדרות הבקר ואמרנו אחד לשני שלא הרבה השתנה מאז ילדותנו.
"בעולם שמאפשר עבודה מרחוק, כשמשפחות רבות רוצות מרחב, איכות חיים, קירבה לטבע ותחושת קהילתיות - אמורה להיות נהירה המונית לרמת הגולן, ואנחנו בממשלת ישראל צריכים לעודד אותה ולסייע למי שרוצה לקבוע פה את חייו - בכל דרך".
עוד אמר בנט: "לשמחתי, אצלנו בממשלה יש תחרות על הזכות לבנות את הרמה. כולם מבינים שפיתוח ההתיישבות ברמת הגולן הוא אינטרס לאומי ראשון במעלה, וממש "מתחרים" להיות ראש החץ ולהוביל את המאמץ. התושבים יהיו המרוויחים הגדולים.
"לא די ב"העם עם הגולן" - העם צריך להיות בגולן. ובשביל זה גם הממשלה צריכה להיות עם הגולן. ויש היום ממשלה שכזו. למשל, חברי שר המשפטים גדעון סער, ידיד אמת של רמת הגולן. אני יכול להעיד שבכל שנותיי בממשלה ובכנסת, בשורה של תפקידים שונים, תמיד בחדרים הסגורים וגם באופן פומבי, גדעון הוא מראשי התומכים בחיזוק ההתיישבות".
ראש הממשלה הוסיף: "הבוקר נפגשנו לשיחה עם ראשי מועצות ואנשי עסקים מהגולן. אמרתי להם במפגש את מה שאגיד כאן שוב, ובצורה הברורה ביותר: רמת הגולן היא יעד אסטרטגי. הכפלת ההתיישבות היא היעד של ממשלת ישראל. ההנחייה שלי בהקשר הזה היא חד-משמעית".
הוא הודיע: "בעוד 6 שבועות נקיים פה ישיבת ממשלה שבה נאשר תכנית לאומית לרמת הגולן. מטרתנו היא להכפיל, ואז שוב להכפיל, את מספר התושבים ברמת הגולן. הכפלת ההתיישבות, הקמת שני ישובים חדשים, מקומות תעסוקה, ויותר השקעה בתשתיות.
"הממשלה מעמידה את המשאבים הנדרשים למימוש התפישה הזאת, וכעת אנחנו פועלים להשלמתה של התוכנית שתשנה את פני הגולן. זוהי המחויבות של הממשלה בראשותי - ואנחנו נעמוד בה".
בהמשך נאומו התייחס למצב בסוריה: "אי אפשר לדבר על הגולן שלנו מבלי לגעת בנעשה מעבר לגבול - בחלקו האחר של הגולן, ובסוריה בכלל. כבר עשור ויותר שסוריה אינה יודעת יציבות מהי.
"אנחנו עוקבים מקרוב, מקרוב מאוד, אחר הנעשה בסוריה ואחר זיקתה לאיראן. איראן, ששולחת שלוחות ומקימה צבאות לעטוף את מדינת ישראל, חותרת להקים עוד צבא על גבול רמת הגולן. נמשיך לפעול היכן שנדרש, ומתי שנדרש, באופן יזום ויומיומי, כדי לקפל את הנוכחות האיראנית בסוריה. אין להם מה לחפש שם. ההרפתקה שלהם על גבולנו הצפוני צריכה להסתיים. בכך נבטיח לא רק את שלומם של תושבי רמת הגולן, אלא של אזרחי ישראל כולם".
יחד עם זאת, הוסיף בנט: "אני רוצה להבהיר פה דבר אחד - עמדתנו בעניין רמת הגולן לא קשורה במצב בסוריה. זה נכן שהזוועות שמשתוללות שם זה עשור שכנעו רבים בעולם שאולי עדיף שחבל הארץ היפה והאסטרטגי הזה נמצא בידי מדינת ישראל, שעדיף שהוא יהיה ירוק ומשגשג מאשר עוד זירה של הרג והפצצות.
"אבל גם במצב שבו, כפי שיכול לקרות, העולם משנה כיוון בנוגע לסוריה, או ביחסו לאסד, אין לזה שום קשר לרמת הגולן. רמת הגולן ישראלית, נקודה".
הצגת כל התגובות