מאות רופאים, אחיות ואנשי צוות השתתפו הבוקר (שני) באסיפות חירום ב-7 בתי חולים ציבוריים שעומדים, לטענתם, על סף קריסה כלכלית בשל אפליה תקציבית מול בתי החולים הממשלתיים.
מנכ"ל בית החולים הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין אמר, "אנחנו יוצאים למחאה אחרי שנה שאנחנו עומדים בחזית המאבק בקורונה, הצוות נותן את נשמתו למטופלים. בית החולים חי מהיד לפה, ובחודש הבא תהיה לנו בעיה לעמוד בתשלום המשכורות לאנשי הצוות ולספקים, פניתי בעניין לצמרת משרד האוצר ועדיין לא נעניתי".
מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק פרופ' עופר מרין: "המקום היחידי שלא מבין את גודל השעה ואת הצורך בהנשמת בתי החולים - זה משרד האוצר. הגיע הזמן לעבור מדיבורים למעשים. אנחנו דורשים הסכם לא דיבורים".
נדב חן, מנכ"ל לניאדו, אמר בפגישת הזום: "פנינו לכל גורם אפשרי, כולל שתי פגישות עם שר האוצר עצמו. הובטח לנו שנושא סגירת שנת 2020 ותשלום לספקים יבוצע עד סוף השנה - הכספים לא הגיעו. אנחנו פועלים באותו מגרש משחקים של כלל בתי החולים, מטפלים באותם חולים אבל לא זוכים לתקצוב שוויוני, כמו בתי החולים הממשלתיים. אנחנו מבקשים דבר אחד פשוט - שוויון!".
מנהל בית החולים מעייני הישועה שלמה רוטשילד: "לצערנו הגענו לנקודת האין ברירה. האחריות הציבורית והערכית שלנו לקהילה מחייבת אותנו לצאת למאבק ולצעדים ארגוניים חסרי תקדים, שטרם נראו בבתי החולים הציבוריים בישראל, כשלנגד ענינו בריאות המטופלים, איכות ובטיחות הטיפול והצוותים המלווים".
מנהל בית החולים האנגלי בנצרת, פרופ' פהד חכים אמר אף הוא כי "שעון החול שלנו אזל. בשנה האחרונה פנינו לכל גורם אפשרי בממשלה שיעזור לנו. לא היה ח״כ אחד שלא הפכנו כל אבן כדי להגיע אליו, אבל משרד האוצר רוצה שדווקא בתקופה הזו בתי החולים יהיו בתי תמחוי - שנבוא ונתחנן לקצבה כדי להמשיך לחיות. אנחנו מבקשים שוויון ולמטופלים שלנו מגיע שוויון".
ד"ר נאיל אליאס, מנהל בית החולים הצרפתי בנצרת, פנה לעובדים והסביר להם על המאבק רב השנים להשיג שוויון זכויות ועל ההבטחות סרק שהיו לאורך שנים מהאוצר. "הגיע הזמן להשוות אותנו לבתי חולים הממשלתיים כי החולה המטופל בנצרת שווה זכויות בדיוק כמו החולה המטופל בתל אביב".
הצגת כל התגובות