במחלקות טיפול נמרץ ששימשו מחלקות קורונה חלה עליה בזיהומים - כך עולה מדוח של משרד הבריאות שנחשף לראשונה בעיתון ישראל היום.
בדו"ח של היחידה הארצית למניעת זיהומים במשרד הבריאות המסכם את החציון הראשון של שנת 2020 מפורט אילו מהמחלקות הן המזוהמות ביותר.
שיעור הזיהומים הגבוה ביותר מקרב מחלקות טיפול נמרץ פנימיות או כירורגיות נרשם בטיפול נמרץ כירורגי באיכילוב (שיעור של 13 מקרי זיהום ל־1,000 ימי אשפוז), אחריו בית חולים השרון (11.8) ואחריו טיפול נמרץ פנימי בהדסה עין כרם (11), ואחריו טיפול נמרץ פנימי ברמב"ם (8.1).
שיעור זיהומים גבוה באופן מובהק לעומת בתי חולים אחרים נרשם בתחום טיפול נמרץ ניתוחי לב בילדים בבית החולים שניידר (14.1). בתי חולים שבהם היה שיעור זיהומים נמוך הם מקרב בתי החולים הגדולים: העמק (0), יוספטל (0), המשפחה הקדושה נצרת (0) ומחלקות הטיפול הנמרץ של הדסה הר הצופים (0), טיפול נמרץ כללי במאיר (0.6) וטיפול נמרץ פנימי בסורוקה.
גורם בבתי החולים צוטט בישראל היום אומר כי "הנחת העבודה היא שבמחלקות טיפול נמרץ קורונה היו יותר זיהומים נרכשים, משום שהיתה תשומת לב פחותה, עומס גדול מאוד וחשש גדול בקרב הצוותים שהשתדלו לא להידבק בעצמם. שמו דגש גדול יותר על הטיפול בקורונה מאשר על מניעת זיהומים".
רחל לייקוביץ', יו"ר עמותת רפואה בטוחה, אמרה כי "לצערנו הרב, לחיות בצל מגיפת הקורונה זה לחיות גם עם מגיפת זיהומים בבתי החולים, דבר המשתקף בדו"חות תקופתיים במשרד הבריאות".
יצוין כי בדו"ח מבקר המדינה הופיע בעבר נתון שלפיו בין 6,000-4,000 איש מתים בישראל מדי שנה מזיהומים שמקורם בבתי החולים. לאחרונה משרד הבריאות טען שהמספר נמוך יותר ועומד על כ־3,000.
הצגת כל התגובות